Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:48:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alertă! Ce au descoperit inspectorii ANPC în carnea din magazinele Selgros?


2 februarie 2024

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a descoperit nereguli majore în magazinele Selgros după demarearea recentelor controale de la nivel naţional

În unele sortimente de carne de vită şi porc s-a constatat prezenţa unui lichid sângvinolent în interiorul ambalajului, fiind luate măsuri drastice împotriva operatorului economic Selgros Cash&Carry SRL.

ANPC a demarat o amplă acţiune de verificare a întregului lanţ de 23 de magazine Selgros din România, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Principalele constatări ale comisarilor ANPC includ comercializarea produselor alimentare deteriorate, care nu respectă indicaţiile de calitate de pe etichetă, comercializarea unor produse preambalate care nu respectă cantitatea netă înscrisă pe etichetă, şi lipsa afişării informaţiilor obligatorii în zona gastro, precum lista ingredientelor şi valoarea nutriţională.

În urma acestor nereguli, ANPC a aplicat sancţiuni severe operatorului economic Selgros, inclusiv amenzi contravenţionale în valoare de aproximativ 650.000 de lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, şi închiderea temporară a unor magazine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro