Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:41:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii


2 iulie 2015

Andrei Roşu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Cunoscut pentru numeroasele maratoane alergate pe toate continentele, Andrei Roşu a străbătut acum înot cei aproximativ 40 de kilometri care separă Franţa de Marea Britanie.

Maratonistul român a reuşit această performanţa în cadrul competiţiei Enduroman, care este alcătuită din trei probe: 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover şi Calais şi 300 de kilometri de pedalare între Calais şi Paris, informează hotnews.ro.

În total, participanţii parcurg aproximativ 480 de kilometri în cadrul acestei competiţii.

Duminică Andrei Roşu a alergat de la Londra la Dover, pe o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute. Traversarea Canalului Mânecii i-a luat 21 de ore, ajungând ieri pe ţărmul francez, potrivit digi24.ro.

Acum, sportivul participă la ultima parte a competiţiei, proba de ciclism, de la Calais la Arcul de Triumf din Paris.

„Au contat enorm încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori din cauza răului de mare. Organizatorii mi-au spus că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag. După 40 de kilometri braţul stâng nu a mai fost funcţional. Am trecut prin două lanuri de meduze gigant roz şi violet. Apa a avut 13 grade în UK şi 14 grade în Franţa. Curenţii m-au ajutat să parcurg ultimii 4 kilometri. Mi-au rămas doar două ore de somn, interval suficient având în vedere că la ultra-triatloane nu se prea doarme. Vă pup şi vă mulţumesc anticipat şi pentru donaţiile către Hospice”, a scris Andrei Roşu pe pagina sa de Facebook.

Andrei Roşu, care a învăţat să înoate în urmă cu patru ani, participă la această competiţie pentru HOSPICE Casa Speranţei, aceasta urmând să ofere îngrijire paliativă gratuită la domiciliu pacienţilor (copii şi adulţi) cu boli incurabile, potrivit wall-street.ro.

În varsta de 39 de ani, Andrei Roşu a fost primul român care a reuşit să termine un ultratriatlon (în Mexic). A terminat competiţia cu un timp de aproape 50 de ore. A înotat 11,4 km, a mers pe bicicleta 540 de km şi a alergat 126,6 kilometri.

A intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro