Marţi, 19 martie 2024 - 1:37:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


700 de salariaţi concediaţi de TVR


24 ianuarie 2013

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, miercuri, punerea în aplicare a noii scheme organizaţionale a instituţiei, care va deveni operaţională de la 1 februarie şi care va conţine 2.450 de locuri de muncă, în timp ce 698 de angajaţi vor fi concediaţi.

 

Potrivit unui comunicat remis miercuri seară agenţiei Mediafax şi care are titlul "TVR - un nou început", Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat, în şedinţa de miercuri, 23 ianuarie, punerea în aplicare a noii scheme organizaţionale.

"Noua organigramă a SRTv va deveni operaţională începând cu data de 1 februarie 2013 şi va conţine 2.450 de locuri de muncă, cuprinzând şi un număr de 55 de cazuri sociale", se spune în comunicat.

Potrivit comunicatului, hotărârea de suplimentare a numărului angajaţilor SRTv a fost adoptată cu 8 voturi "pentru" şi 5 "împotrivă", "fără a dezechilibra parametrii economici previzionaţi în Programul de redresare economică a SRTv aprobat prin Hotărârea CA nr. 110 din 2012".

Surse au declarat miercuri seară, pentru Mediafax, că "pentru" au votat Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, Claudiu Brînzan, Cristian Niţulescu, Lucia Hossu Longin, Nagy Zoltan Levente, Raico Cornea, Gabriel Tufeanu şi Nicoleta Nicolicea, în timp ce "împotrivă" au votat Ada Meseşan, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Valentin Nicolau şi Sorin Burtea.

 

Potrivit altor surse, TVR are în prezent un număr total de 3.148 de angajaţi, din care, de la 1 februarie, vor rămâne 2.450 (inclusiv cele 55 de cazuri sociale). Acest lucru înseamnă, în fapt, că de la 1 februarie vor fi concediaţi 698 de angajaţi ai TVR, au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, potrivit comunicatului TVR, "concedierea colectivă în urma selecţiei personalului din SRTv este una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate". "În privinţa angajaţilor care vor fi disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii", se mai spune în comunicat.

"Perioada economică dificilă pe care o traversează Televiziunea Română presupune luarea unor măsuri radicale pe toate planurile. Sub imperativul termenelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 617/2012 privind suspendarea executării silite a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de SRTv şi în OUG nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie al TVR avea obligaţia de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, restructurări economice şi de personal necesare funcţionării eficiente a SRTv, în vederea plăţii datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii", se mai spune în comunicatul TVR.

Prin Hotărârea CA nr. 110/2012, Consiliul de Administraţie al SRTv a adoptat Programul de redresare economică a Televiziunii Române, în baza căruia Guvernul a aprobat, pe 1 septembrie 2012, Memorandumul privind reeşalonarea pe şapte ani a datoriilor fiscale acumulate de TVR (în cuantum de circa 65 milioane de euro, n.r.).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro