Luni, 21 mai 2018 - 9:47:17
EUR
EURO = 4.6303 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9308 RON
Dolarul american a crescut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

România are 139,3 deţinuţi la 100.000 de locuitori


3 mai 2013

Suprapopularea reprezintă o problemă pentru jumătate dintre administraţiile penitenciare din Europa, potrivit raportului Council of Europe Penal Statistics (SPACE I) pe anul 2011, dat publicităţii la Strasbourg.

În medie, în septembrie 2011, închisorile europene se aflau la limita capacităţii lor, cu 99,5 deţinuţi la o sută de locuri disponibile.

Studiul SPACE, care este publicat anual şi este realizat pentru Consiliul Europei de Criminology and Criminal Law Institute din cadrul Universităţii din Lausanne, oferă o vedere de ansamblu asupra populaţiilor deţinute în instituţii penale de-a lungul Europei (SPACE I), dar şi a persoanelor plasate sub supraveghere în regim de eliberare condiţionată (SPACE II).


Suprapopularea rămâne o problemă majoră în pofida unei scăderi cu 2 procente a totalului persoanelor deţinute în închisori pe parcursul lui 2011: în septembrie 2011 se aflau 1.825.356 de deţinuţi în instituţii penale din Europa faţă de 1.861.246 în 2010.


Pe de altă parte, media populaţiei din închisorile europene a crescut de la 149 la 154 de deţinuţi la 100.000 de locuitori în 2011, în condiţiile în care creşterile şi scăderile de populaţii din închisori nu sunt distribuite uniform pe ţări. Astfel, numărul de administraţii penitenciare care sunt nevoite să găsească soluţii pentru a contra suprapopularea rămâne ridicat.


Persoanele care ispăşeau o sentinţă definitivă în septembrie 2011 se aflau după gratii în special pentru infracţiuni legate de droguri (17,5%), furt (17,5%), jaf (12%) şi omucidere (12%). Media încarcerărilor pe parcursul lui 2010 a fost de 9 luni, iar cea a detenţiei preventive premergătoare procesului de 5 luni.

Vârsta medie a populaţiei din închisorile europene a fost de 33 de ani, femeile reprezentând 5% din totalul acestei populaţii. În medie, 21% dintre deţinuţi erau străini, cu toate că au fost înregistrate diferenţe semnificative între ţări: în ţările din Europa de Est străinii nu reprezentau decât circa 2% din populaţia penitenciară, în timp ce în Europa de Vest aceştia reprezentau de regulă peste 30%.


Aproximativ 21% dintre deţinuţi se aflau în detenţie premergătoare procesului, iar 27% se aflau în aşteptarea unei sentinţe finale din partea justiţiei. În medie, 26% dintre toţi prizonierii condamnaţi ispăşeau pedepse cu închisoarea de mai puţin de un an, în timp ce alte 26 procente ispăşeau pedepse de unul până la 3 ani, iar 48% avea pedepse mai mari. 14% dintre cei condamnaţi ispăşeau pedepse mai lungi de 10 ani.

Mortalitatea medie era de 28 de morţi la 10.000 de deţinuţi, iar sinuciderea era motivul a 24% din toate decesele. Media de bani cheltuiţi zilnic pentru un deţinut a fost 93 de euro în 2010, cu toate că au existat diferenţe importante între ţări (de la 3 la 750 de euro).


Potrivit aceleiaşi surse, România se numără printre cele 34 de ţări, din 51 analizate, care la 1 septembrie 2011 aveau cea mai mare rată a populării penitenciarelor, cu 139,3 deţinuţi la 100.000 de locuitori, în condiţiile în care media europeană în acel an era de 122,2 deţinuţi la 100.000 de locuitori.

Vârsta medie a deţinuţilor în ţara noastră era la aceeaşi dată de 34 de ani. Din totalul deţinuţilor (29.823), 1.356 erau femei (4,5%) din care 11 (0,8%) de origine străină. Din totalul deţinuţilor, străini erau 208 (0,7%).

În România, 5.696 de deţinuţi se aflau în închisoare pentru omor, 537 - pentru atacuri, 1.652 - pentru viol, 92 - pentru alte agresiuni sexuale, 4.712 - pentru furt, 8.296 pentru alte tipuri de tâlhării, 50 - pentru infracţiuni economice, 1.100 - pentru droguri, 2 - pentru terorism, 114 - pentru crimă organizată şi 4.027 pentru alte infracţiuni.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(35 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Siteuri profesionale la preturi incredibil de mici

Cristi Cimpeanu foto

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Puteti sa va puneti in practica planurile de ascensiune sociala. De asemenea, azi sunt favorizate afacerile si relatiile cu colaboratorii. Va recomandam sa profitati din plin de aceasta zi, dar avand grija sa nu fortati nota. Este de asteptat ca relatiile cu partenerii de afaceri sa fie foarte bune, dar trebuie sa aveti putina rabdare pana vor aparea primele rezultate. taur Sunteti intr-o forma intelectuala deosebita si aveti sanse mari de reusita in plan profesional si social. Eastrolog.ro va sugereaza sa profitati de aceasta ocazie pentru va ocupa de probleme dificile sau complicate.Este o zi buna pentru comunicarea cu persoane importante. De asemenea, puteti lua decizii inspirate in privinta relatiilor parteneriale, care va vor aduce satisfactii. Spre seara este posibil sa va intalniti cu o ruda
GEMENI RAC
gemeni Sunteti foarte bine dispus si aveti ocazia sa luati o decizie importanta cu privire la problemele financiare ale familiei. Eastrolog.ro va recomanda sa abordati probleme serioase din domeniul afacerilor si sa terminati activitati incepute cu mult timp in urma. Este o zi favorabila comunicarii cu persoanele mai in varsta. rac Aveti idei excelente si sunteti hotarat sa le puneti in aplicare. Este un moment favorabil pentru a demara o activitate noua. Capacitatea de comunicare va ajuta sa va faceti noi prieteni printre persoane importante. Puteti sa va ocupati de problemele casei, dar eastrolog.ro va sfatuieste sa nu luati decizii de unul singur.
LEU FECIOARA:
leu Puteti lua decizii inspirate, care va asigura reusita pe plan social si succesul in relatiile sentimentale. Este o zi favorabila comunicarii si calatoriilor de afaceri. Aveti idei bune, care pot avea efecte benefice pe termen mediu si lung. Seara s-ar putea sa mergeti intr-o vizita la prieteni. Va recomandam sa nu neglijati odihna. fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa va hotarati sa plecati intr-o calatorie pentru a rezolva o problema a partenerului de viata. Puteti sa va ocupati de probleme financiare, dar va sfatuim sa evitati speculatiile. Daca aveti de luat decizii importante, va puteti baza pe intuitie.
BALANTA: SCORPION
balanta Aveti ocazia sa rezolvati o problema financiara. In prima parte a zilei va puteti ocupa de afaceri si aveti posibilitatea sa terminati lucrari mai vechi. Este o zi favorabila comunicarii cu cei tineri din familie. Sfatul eastrologului este sa nu faceti promisiuni daca nu sunteti sigur ca le puteti respecta. scorpion Daca vi se propune sa plecati intr-o excursie cu prietenii, aveti grija sa nu neglijati problemele care trebuie rezolvate in camin! Sunteti inspirat si puteti rezolva probleme dificile. Este recomandat sa tineti seama si de opiniile partenerului de viata. Dupa-amiaza s-ar putea ca o ruda apropiata sa va ceara ajutorul intr-o problema de sanatate.
SAGETATOR: CAPRICORN
sagetator Dimineata aveti idei originale, pe care colegii sau partenerii de afaceri le apreciaza. Eastrolog.ro va sfatuieste sa profitati de contextul astral favorabil de azi. Puteti avea un spor deosebit si aveti posibilitatea sa realizati tot ce v-ati propus. S-ar putea sa intampinati mici dificultati financiare, dar va descurcati cu ajutorul unei rude mai in varsta. capricorn In prima parte a zilei aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana cu experienta in domeniul dumneavoastra de activitate, care va impartaseste cateva dintre secretele sale. Daca va ganditi sa demarati o afacere pe cont propriu, azi contextul astral este favorabil. Nu actionati in graba!
VARSATOR: PESTI:
varsator Aveti idei bune, pe care ar fi bine sa le puneti in aplicare la locul de munca si in afaceri.Daca nu va ajung banii, va puteti imprumuta de la o ruda mai in varsta. Ar fi bine sa va sfatuiti cu partenerul de viata. Sunteti in forma si aveti un spor deosebit, dar atentie la riscul de extenuare! Si maine este o zi. pesti Ar fi bine sa nu va faceti un program strict pentru azi, fiindca exista riscul sa nu il puteti respecta In prima parte a zilei, cu ocazia unui drum scurt, este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va ofera sfaturi utile in legatura cu o afacere. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu va pripiti. Cu rabdare, puteti obtine satisfactiile materiale pe care vi le doriti.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 mai 2018
Autentificare
stiriactuale.ro