Joi, 28 martie 2024 - 11:09:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Privatizări anchetate. Cum ar putea ajunge la DNA finul lui Becali, un fost deputat şi sindicalistul Liviu Luca


16 aprilie 2014

Câţi îşi mai aduc aminte de privatizări ale unor societăţi precum Podgoria Copou, Piscicola Isaccea, Piscicola Măcin, Rovit Valea Călugărească, Agricola Târgu Frumos sau Berser. O privire aruncată înapoi în timp, măcar în presa vremii, dacă nu chiar în actele acestor privatizări, scoate la iveală nume cunoscute, afaceri controversate şi mulţi, foarte mulţi bani. 
 
Despre privatizarea Rovit Valea Călugărească, spre exemplu, presa scria la acel moment că liderul de sindicat Liviu Luca şi apropiaţii săi ar fi achiziţionat la un preţ foarte mic fostele crame ale lui Ceauşescu, adică SC Rovit Valea Călugărească.

O altă privatizare cu cântec a fost cea a Berser S.A. (Serele Berceni). Compania a fost achiziţionată la un preţ foarte bun de către Horia Culcescu, nimeni altul decât finul lui Gigi Becali. Ulterior, Berser ar fi fost vândută cu peste 50 de milioane de euro.

Până în acest moment niciuna dintre aceste privatizări nu a fost cu adevărat anchetată. Lucrurile s-ar putea însă schimba

Plângeri penale pentru felul în care au fost privatizate 40 de societăţi comerciale de către ADS în perioada 2002-2008 au fost depuse la Direcţia Naţională Anticorupţie. Pentru toate aceste societăţi, valoarea de ofertă a fost estimată prin raport de evaluare simplificat. Exact folosirea acestei metode este invocată în plângerile depuse la DNA. Pentru a fi mai clar, având în vedere că privatizarea uneia dintre aceste societăţi este cercetată acum în justiţie din cauza metodei folosite la privatizare (respectiv privatizarea în baza H.G. 500/1994), asta ar presupune ca şi celelalte societăţi comerciale să fie luate la verificat din această perspectivă, a metodei de privatizare folosite, se arată în plângerile depuse.

Până în acest moment niciuna dintre aceste privatizări nu a fost cu adevărat anchetată. Lucrurile s-ar putea însă schimba.  - See more at: http://www.dcnews.ro/privatizari-anchetate-cum-ar-putea-ajunge-la-dna-finul-lui-becali-un-fost-deputat-i-sindicalistul-liviu-luca_441364.html#sthash.MHUkzkK0.dpuf

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro