Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:22:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Profesor trimis în judecată pentru ucidere din culpă


5 noiembrie 2013

Profesorul Mircea Lascu, care a organizat anul acesta, în ianuarie, o tabără pentru elevii olimpici, la Buşteni, sfârşită cu decesul unei eleve de 13 ani, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sinaia.

Potrivit mediafax.ro, procesul se află pe rolul Judecătoriei Sinaia şi are ca prim termen data de 13 noiembrie. În acelaşi dosar, asociaţia Math Time Zalău, al cărui reprezentant legal este profesorul Mircea Lascu, este parte responsabilă civilmente, iar părinţii fetei s-au constituit parte civilă în acest proces.

Pe 8 ianuarie 2013, adolescenta Diana Elena Rotaru, în vârstă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, a a fost găsită inconştientă în apropierea zidului vilei în care era cazată alături de alţi olimpici. Era în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade, şi avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime. A fost transportată la spitalul din Sinaia, însă a murit după ce a făcut de mai multe ori stop cardio-respirator. Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că fata consumase alcool.

Profesorul Mircea Lascu, cadru didactic pensionar din Zalău, se retrăsese din învăţământ în 1993 şi era cunoscut pentru iniţiative de promovare a performanţelor copiilor. El organiza tabere de două ori pe an, prin asociaţia Math Time Zalău, pentru elevii olimpici la matematică din clasele VII-a până la clasa a X-a, programul acestora incluzând şase ore de matematică zilnic. Pentru tabăra organizată în ianuarie în staţiunea Buşteni părinţii elevilor plătiseră 1.500 de lei pentru fiecare copil.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro