Marţi, 19 martie 2024 - 4:13:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


INCREDIBIL/ Se intră în clasa a IX-a şi cu media 3,00!


3 iulie 2012

liceuToţi absolvenţii de gimnaziu pot să meargă la liceu. Nu contează dacă elevul s-a prezentat, sau nu, la Evaluarea naţională, dacă a fost corigent. În final, în toamnă toţi vor fi elevi de liceu, în clasa a IX-a, care este obligatorie

Şcolile de arte şi meserii au dispărut, iar din toamnă învăţământul obligatoriu este de 10 ani: clasa pregătitoare şi nouă clase. Aşa se explică de ce toţi absolvenţii de gimnaziu vor fi liceeni.

Media de admitere cea mai mică posibilă este 3,00: media de la Evaluarea naţională 1,00 şi media generală din gimnaziu 5,00.

Este clar că nu îi place să înveţe, dar va fi repartizat în liceu. Desigur, cu cât media este mai mare, cu atât sunt mai mari şansele ca elevul să ajungă la liceul dorit.

Completarea fişelor de înscriere se va face în perioada 5 -8 iuile. Părinţii şi elevii trebuie să fie asistaţi de diriginte când se completează fişa. Cu cât vor fi mai multe opţiuni, cu atât şansele vor fi mai mari să intre la un liceu dorit.

Prima repartizare computerizată va avea loc în 14 iulie, pentru elevii care au susţinut Evaluarea naţională, circa 166.000 de copii.

Cei repartizaţi trebuie să se înscrie la liceu în perioada 16 -26 iulie. În caz contrar, pierde locul.

A doua etapă de repartizare este în 16 iulie: se va face înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificarea cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

Probele se vor susţine în zilele de 17 şi 18 iulie, iar în 19 iulie se afişează rezultatele.

A treia etapă este programată în zilele de 6 şi 7 septembrie, iar înscrierea se va face în 3 septembrie.

La această sesiune participă elevii care nu au fost la nici o repartizare, care nu au avut suficiente opţiuni şi nu au fost repartizaţi, cei care nu s-au înscris în etapele anterioare şi cei care au promovat corigenţele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro