Joi, 28 martie 2024 - 12:02:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


6.000 de deţinuţi ar putea fi eliberaţi după 1 februarie


14 ianuarie 2014

Noul Cod penal prevede termene mai scurte de eliberare condiţionată, astfel că după 1 februarie, peste 6.000 de deţinuţi vor putea ieşi din închisoare.

Evaluarea a fost realizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor la sesizarea CSM, care a dorit să afle ce înseamnă aplicarea noului Cod Penal pntru sistemul penitenciar.

Până în acest moment, ANP a evaluat 19.000 dintre cele 31.000 de dosare ale deţinuţilor. Datele au condus la concluzia preliminară că, după 1 februarie, peste 6.000 de deţinuţi vor deveni eligibili pentru eliberare condiţionată.

Cele 6.000 de doare care se vor afla la comisiile de eliberare condiţionată se adaugă numărului mare al celor care oricum urmau să intre în analiza comisiilor de eliberare condiţionată. Anual, peste 10.000 de deţionuţi sunt eligibili pentr eliberare condiţionată.

După finalizarea analizei şi după intrarea în vigoare a noului cod, dosarele cu propunerile de eliberare vor fi înaintate instanţelor. Judecătorii vor analiza fiecare caz şi vor decide dacă deţinutul poate fi eliberat sau eliberat condiţionat. 

Nu înseamnă că în închisori vor rămâne jumătate dintre cei deţinuţi în prezent, întrucât gradul de recidivă în România e cel mai mare din Europa. Peste jumătate dintre cei eliberaţi condiţionat se întorc după comiterea unei noi infracţiuni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro