Joi, 28 martie 2024 - 7:18:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primii români ajunşi în Anglia în 2014, întâmpinaţi de parlamentari


2 ianuarie 2014

Parlamentarul laburist Keith Vaz, împreună cu colegul Mark Reckless au aşteptat astăzi pe aeroportul din Luton primul avion care a decolat din România după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Cei doi parlamentari au vrut să vadă „cu propriii ochi” procedurile care au loc în prima zi în care românii şi bulgarii au acces nerestricţionat pe piaţa muncii din Regat, relatează presa britanică citată de mediafax.ro. Oamenii politici au găsit însă un avion ocupat în proporţie de trei sferturi de români care lucrau de mai multă vreme în Anglia şi care se întorceau în ţară după vacanţa de Crăciun petrecută în România.

Unul dintre pasageri, care a confirmat că se află în Marea Britanie pentru prima dată, s-a arătat surprins de modul în care a fost primit. „Dumnezeule. Nu am venit aici pentru a vă jefui ţara. […] Am venit să muncesc. Să fac bani şi să merg acasă”.

Keith Vaz a confirmat că el şi Reckless nu au fost martorii unei invazii de Anul Nou, deşi susţine că acest lucru s-ar putea întâmpla în lunile următoare. „Nu avem dovezi cu privire la persoane care să se grăbească să cumpere bilete pentru a ajunge pentru că este 1 ianuarie. […] Dar trebuie să rezolvăm acest lucru în viitor”, a conchis parlamentarul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro