Vineri, 23 februarie 2024 - 2:39:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


27 de tineri cu dizabilităţi au fost sprijiniţi în integrarea lor socio-profesională


22 noiembrie 2022

Organizaţia Umanitară CONCORDIA şi United Way România au derulat pe o perioadă de 12 luni proiectul „O şansă la independenţă“, care a avut ca scop facilitarea şi promovarea integrării şi incluziunii sociale şi profesionale a tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi, cu certificat de handicap şi capacitate de muncă, din Bucureşti şi zonele învecinate. United Way România a susţinut integral acest proiect, cu o finanţare de 62.211 lei.

27 de tineri cu dizabilităţi, cu o nevoie constantă de consiliere în vederea găsirii şi menţinerii unui loc de muncă, au fost sprijiniţi în integrarea lor socio-profesională, dintre care 10 sunt angajaţi stabili în momentul de faţă. Prin Serviciul de Job Coaching din Bucureşti, tinerii au beneficiat, în funcţie de nevoile identificate, de sesiuni de consiliere cu privire la posibilităţile de angajare, menţinerea locului de muncă, medierea conflictelor şi neînţelegerilor apărute la locul de muncă şi cu privire la drepturile şi obligatiile unui angajat. De asemenea, au fost oferite oportunităţi de formare şi calificare, ajutor material în diverse forme (alimente, articole de igienă, burse de integrare), sesiuni de consiliere financiară şi vizite la potenţiali angajatori.

Pe toată durata proiectului, 25 de tineri au primit pachete cu alimente şi produse igienico-sanitare, au fost oferite nouă burse de integrare şi sprijin pentru transport pentru 17 tineri. Şase persoane au participat la cursuri de formare în meseria de agent de curăţenie, au avut loc şapte vizite la angajatori, două ateliere cu activităţi recreative şi de relaxare, sesiuni de consiliere financiară, o excursie la Muzeul Simţurilor, Grădina Botanică şi Muzeul Botanic şi o vizită de Job Shadowing la o companie din Bucureşti.

“Prin acest proiect, împreună cu partenerul nostru istoric United Way România, am reuşim să sprijinim îndeaproape tinerii în integrarea lor reală în societate şi pe piaţa muncii. Ei au nevoie de sprijin personalizat pe termen lung, pentru că înţelegem faptul că nevoile lor, cât şi capacităţile lor sunt diferite. Este nevoie de acest lucru pentru a reuşi cu adevărat să se integreze şi au nevoie în special de acompaniere în luarea deciziilor mari, importante pentru ei”, spune doamna Diana Certan, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA România.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 februarie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro