Luni, 18 noiembrie 2019 - 12:52:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cazul Cotabiţă ar putea schimba regulile în sălile de sport


22 mai 2015

La scurt timp după accidentul vascular pe care cântăreţul Gabriel Cotabiţă l-a suferit într-o sală de fitness, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că persoanele care vor să facă sport în sălile de fitness ar trebui să aibă un aviz de la medic.

„În sălile de sport, de fitness, ar trebui totuşi o supraveghere medicală sau cel puţin o evaluare medicală înainte de a merge la antrenamente, mai ales pentru persoanele care prezintă anumite riscuri.

În general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex, trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează. Evident că trebuie să ai o evaluare făcută de medic. Creăm noi, în momentul de faţă, o propunere. Am înţeles că sunt în câteva ţări chestiuni similare, s-au luat măsuri similare şi, practic, ne inspirăm din alte situaţii”, a declart ministrul Bănicioiu.

O astfel de propunere ar putea crea şi probleme pentru amatorii de sport, spun cei din industria fitness-ului. Astfel de examinări se fac, în mod normal, de către doctorii specializaţi în medicina sportivă. Specialiştii în acest domeniu sunt destul de puţini la noi, iar cei mai mulţi lucrează la câteva clinici din marile oraşe.

De asemenea, antrenorii de fitness atrag atenţia că astfel de accidente s-au întâmplat şi la sportivii de performanţă, care fac controale periodice în cabinetele de medicină sportivă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(161 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateServicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 noiembrie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro