Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:11:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pârtiile de pe Valea Prahovei sunt supra-aglomerate


14 ianuarie 2012

ore-de-schiPârtiile din staţiunile prahovene Buşteni şi Azuga sunt aglomerate. La Sinaia  turiştii nu pot schia deoarece instalaţiile pe cablu care deservesc pârtiile sunt oprite din cauza vântului puternic.


Ion Vasilescu, administratorului pârtiei Kalinderu din Buşteni, susţine că cel puţin o mie de turişti se află, sâmbătă, pe Kalinderu 1, pe pârtia de sanie şi în Fun Park-ul amenajat în apropiere în care funcţionează o pârtie de schi pentru începători, o sanie-tobogan, un carusel şi o bandă de tubbing.

Telecabina de la Buşteni, care urcă până pe Platoul Bucegi, la Babele, este oprită şi sâmbătă, din cauza vântului care bate cu putere, împiedicând transportarea turiştilor în condiţii de siguranţă. Aglomeraţie este şi pe pârtiile Sorica şi Cazacu din Azuga, peste o mie de turişti practicând aici sporturi de iarnă. La Azuga, instalaţiile pe cablu funcţionează fără probleme, iar stratul consistent de zăpadă oferă condiţii excelente de schi.

Şi la Sinaia sunt condiţii de schi pe toate cele şapte pârtii, însă turiştii nu pot ajunge la ele deoarece instalaţiile pe cablu care le deservesc sunt în continuare oprite din cauza vântului puternic.

Singurele instalaţii pe cablu care funcţionează în Sinaia sunt telegondola, care urcă până la Cota 1.400, şi telecabinele.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare de vânt puternic şi ninsoare pentru zona de creastă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură aferentă judeţelor Sibiu, Braşov şi Covasna. Astfel, între orele 11:00 şi 17:00, în zonele menţionate se vor semnala intensificări de vânt cu rafale de peste 80 de kilometri pe oră. De asemenea, se va semnala ninsoare viscolită, dar şi vizibilitate scăzută sub 50 de metri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro