Joi, 23 martie 2023 - 7:17:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La ce gratuităţi au dreptul tinerii din România în Europa


10 aprilie 2018

Uniunea Europeană oferă o serie de servicii gratuite tinerilor dacă fac parte a blocului comunitar, cum este cazul românilor, dar există şi beneficii pentru tinerii din afara acestui spaţiu.

Comisia Europeană va oferi pentru 20.000-30.000 de europeni care au 18 ani bilete de tren gratuite pe liniile Interrail în vara acestui an. Fiecare dintre tineri va putea beneficia de transport feroviar gratuit de până la 510 euro.

Tinerii europeni din toate statele membre pot accesa aceste bilete gratuite, care pot fi folosite şi pentru alte metode de transport, cum ar fi autobuzele sau feriboturile, dar şi în ţări care nu fac parte din reţeaua Interrail, cum ar fi Estonia, Letonia, Lituania, Malta şi Cipru.

Corpul executiv al Uniunii Europene a aprobat, luna trecută, 12 milioane de euro proiectului în acest an, însă suma alocată ar putea creşte.

Dacă ai 18 ani şi vrei să aplici pentru această gratuitate, intră aici.

European Youth Card oferă numeroase reduceri

European Youth Card este un document foarte important pentru tinerii cu vârste sub 30 de ani din fiecare ţară europeană.

Oferă mii de reduceri atât la nivel local, în cadrul Uniunii, cât şi la nivelul întregului continent.

Sunt oferite discount-uri în numeroase domenii, cum ar fi cultura, călătoriile, cazarea, cumpărăturile şi serviciile. Cardul costă între 5 şi 19 euro, în funcţie de unde îl cumpăraţi, şi are o valabilitate de un an.

Aici găseşti întreaga listă cu beneficii pentru European Youth Card.

Urmează reduceri pentru tineri în marile oraşe

Partidul Popular European, care a propus şi campania pentru bilete gratuite de tren, doreşte să implementeze un nou sistem de reduceri pentru tineri, care să fie valabil în marile oraşe, scrie Euronews.

Astfel, un singur tichet le va permite tinerilor să circule gratuit cu transportul în comun din marile oraşe europene, dar şi să viziteze muzee şi obiective culturale.

Noul sistem este în faza preliminară şi trebuie aprobat mai întâi de Comisia Europeană.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 martie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro