Joi, 25 aprilie 2024 - 5:03:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român a inventat portofelul cu antifurt


24 ianuarie 2017

Viorel Creţu a strâns deja 22.000 de dolari pe platforma Kickstarter pentru proiectul său: Wallor, un portofel inteligent cu protecţie RFID şi localizare prin GPS.

Noul portofel inteligent previne problemele care îi pot afecta pe posesorii de carduri de credit contactless.

Accesoriul este realizat dintr-un material special, care îl protejează pe proprietar de riscul unor ”descărcări” ilegale de fonduri de pe cardul său. În Statele Unite, 4,2 milioane de dolari au fost furate de pe cardurile contactless în prima parte a anului trecut.

De asemenea, portofelul este echipat cu un dispozitiv de localizare prin GPS, pentru a fi găsit imediat în cazul unui furt din buzunare. Portofelul este conectat la o aplicaţie pe telefonul mobil care se activează dacă distanţa dintre posesor şi portofel creşte.

Campania Kickstarter pentru proiectul românului a atras 22.304 dolari, iar alţi investitori au completat suma cu alţi 60.000 de dolari.

Viorel Creţu spune că ideea i-a venit după ce i-a fost furat portofelul în Spania, iar recuperarea actelor a fost foarte dificilă.

Portofelul Wallor poate ţine atât cash, cât şi carduri, iar producţia în masă va începe la mijlocul lunii februarie. Românul vrea să strângă bani în continuare pe Kickstarter, ţintind ca până la finalul anului să vândă aproximativ 40.000 de bucăţi.

Cu o echipă de opt oameni, Wallor are deja birouri în Spania, Statele Unite şi China, iar o filială în Arabia Saudită este aproape gata.

Portofelul costă 99 de dolari şi este produs în trei oraşe din China: Shenzen, Guangzhou şi Shanghai, la o fabrică folosită şi de Prada. Wallor a testat peste 50 de tipuri de piele înainte de a o alege pe cea potrivită.

Portofelul creat de antreprenorul român are deja concurenţă pe piaţă, cum ar fi Walli, Woolet şi Ekster – pe partea de tehnologie – şi Bellroy – pe cea de produse de lux.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro