Marţi, 19 martie 2024 - 9:35:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lunile în care se despart cele mai multe cupluri


8 iunie 2017

Un grup de cercetători de la Universitatea din Washington a descoperit, în urma unui studiu, că există două perioade ale anului în care au loc cele mai multe divorţuri. Au găsit şi explicaţii pentru acest lucru.

Potrivit sociologului Julie Brines, unul dintre conducătorii studiului, citat de revista Time, s-a constatat că cele mai multe divorţuri au loc în lunile martie şi august.

Sociologii au observat că mai multe cupluri evită să depună cereri de divorţ în jurul Crăciunului şi în zilele dinaintea Anului Nou, precum şi în perioada vacanţelor de vară, pentru că acestea sunt considerate perioade importante, „sacre” pentru familie.  Mai multe, unele cupluri speră ca în aceste perioade, de vacanţă şi de sărbători, să se salveze mariajul, chiar dacă în ultimii ani au trăit dezamărgiri.

„Viaţa de familie este guvernată de un „ceas social”, care ordonează zilele de naştere, vacanţele, sărbătorile sau alte forme de tranziţii speicale care implică membrii familiei pe parcursul unui an”, se arată în studiu.

Sociologul Julie Brines este de părere că în cele două luni, martie şi august, creşte „curajul de a divorţa”. De asemenea, e posibil ca la începutul anului, în lunile ianuarie şi februarie, cuplurile să adune actele necesare pentru divorţ şi să se intereseze de avocaţi.  Acelaşi lucru se poate întâmpla şi înaintea lunii august, sfârşitul perioadei de vacanţă şi apropierea noului an şcolar, care poate pune o presiune psihică importantă asupra cuplurilor.

În România, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, în luna martie de anul acesta, s-au înregistrat 5.428 căsătorii şi 2.691 divorţuri. Comparativ cu a treia lună din 2016, numărul de căsătorii a scăzut cu 11,4%, iar cel al divorţurilor – cu 9,4%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro