Marţi, 19 martie 2024 - 8:11:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câţi bani primesc angajaţii care-şi pârăsc patronii la Consiliul Concurenţei


7 octombrie 2015

Angajaţii care îşi reclamă patronii că încalcă Legea Concurenţei ar putea primi o parte din amendă. Potrivit Ştirile TVR, angajaţii ar putea primi 1% din amendă, însă valoarea să nu fie mai mare de 100.000 de euro. Metoda ar fi fost împrumutată din Statele Unite, a fost aplicată în Ungaria şi se bucură de un mare succes.

Şi până acum angajaţii puteau oferi informaţii autorităţilor cu privire la patronii care încalcă legea concurenţii şi erau chiar datori să facă acest lucru, însă puţini îşi riscau locul de muncă. Aşa a apărut motivarea angajaţilor cu o parte din amendă.

Pentru reclamaţie trebuie să aducă dovezi puternice precum procese verbale, contracte, schimburi de mailuri sau înregistrări care să arate înţelegeri între compania angajatoare şi concurenţii săi din piaţă.

Banii din amendă îi vor primi după ce instanţele hotărăsc faptul că informaţii lor sunt corecte şi se confirmă suspiciunile de încălcare a Legii concurenţei.

În ţara vecină, Ungaria, unde deja se aplică astfel de recompense, s-au dat amenzi uriaşe companiilor care au fost demascate de angajaţi pentru înţelegeri cu concurenţii.

Recompensele sunt pentru angajaţii din privat. Cei de la stat au obligaţia legală să facă sesizări oficiale, mai spun jurnaliştii de la Ştirile TVR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro