Marţi, 19 martie 2024 - 7:27:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nouă tendinţă de despărţire în relaţiile moderne. Ce înseamnă ghosting


27 septembrie 2017

Dacă aţi fost vreodată părăsit sau părăsită fără nicio explicaţie, de partenerul de viaţă, aflaţi că aţi fost victima fenomenului, numit de americani “ghosting” - adică aţi avut un partener fantomă.

Este nouă tendinţă în relaţiile moderne şi se referă la încheierea unei relaţii romantice, brusc, prin întreruperea comunicării.

Problema este că lasă urme adânci asupra persoanei abandonate. Una dintre cauze este relaţionarea virtuală, prin site-uri de întâlniri, reţele sociale sau chiar aplicaţii pentru aventuri. Comunicarea este mult mai rapidă şi mai directă, dar în aceeaşi măsură mult mai superficială.

Termenul de ghosting a apărut peste ocean şi are la baza cuvântul “ghost” care înseamnă fantomă. Acest comportament “extrem” de comunicare a fost recunoscut oficial în mediul online în momentul în care cotidianul New York Times a scris un articol despre cum actriţa Charlize Theron a dispărut brusc din viaţă actorului Sean Penn, cu care avea în acel moment o relaţie.

Sute de oameni s-au regăsit în această poveste iar psihologii i-au dau fenomenului un nume: ghosting.

Psihologii traduc comportamentul celor care ies brutal dintr-o relaţie prin faptul că evita implicarea, ocolesc un eventual scandal, nu îşi asumă responsabilitatea. Dau însă dovadă de egoism şi cel mai probabil au probleme de ataşament.

Ghostingul a fost favorizat şi de dezvoltarea mediului online. Una dintre explicaţiile amplificării acestui fenomen este tocmai explozia reţelelor de socializare şi a aplicaţiilor prin care poţi cunoaşte pe cineva. Poţi avea astfel impresia că un partnener mai bun este la un click distanţă. Pe de altă parte, reţelele de socializare fac mult mai uşoară evitarea conversaţiilor dificile şi a confrutarii directe, faţă în faţă.

Psihologii apreciază că aproximativ 20 la sută dintre români au părăsit sau au fost părăsiţi, fără nicio explicaţie. Fără discuţii, mesaje, telefoane sau mailuri. Nici măcar ADIO!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro