Vineri, 17 ianuarie 2020 - 3:07:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Un spital, deschis după 26 de ani de la începerea lucrărilor


30 octombrie 2014

Noua maternitate din Drobeta-Turnu Severin, a cărei construcţie a început în 1988 şi a costat 60 milioane lei, va fi deschisă joi, până acum bebeluşii fiind aduşi pe lume într-o clădire veche de 84 de ani, care nu a mai fost autorizată în ultimii 10 ani, pereţii stau să cadă, iar prin tavan curge apa la fiecare ploaie.

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, Marinică Stoian, a anunţat, miercuri, că personalul medical va începe lucrul în noua maternitate în ziua următoare şi tot atunci se vor putea face şi primele internări.

Potrivit manegerului spitalului, o parte din aparatură a fost adusă şi recondiţionată din vechea maternitate, iar el speră ca Ministerul Sănătăţii să sprijine autorităţile, astfel încât la noua maternitate să fie adusă aparatură mai nouă şi performantă.

"Ceea ce s-a mai adus din vechea maternitate este aparatură. Sperăm că Ministerul Sănătăţii ne va sprijini pentru ca în perioada următoare, la anul, să se modernizeze, să se aducă aparate mai performante. Important este că aici condiţiile sunt foarte bune. Pe un etaj sunt saloane de trei paturi pentru lăuze, care flanchează saloane de şase pătuţuri cu măsuţe de înfăşat pentru nou-născuţi. La etajul al doilea sunt tot câte trei paturi în salon pentru femeile cu afecţiuni ginecologice. La parter este Unitatea de Primiri Urgenţe, unde sunt îndeplinite toate condiţiile de filtre, de băi şi tot ceea ce trebuie făcut pentru internarea în mod corespunzător a celor care vin să solicite serviciile acestui Bloc Materno-Infantil. Tot la parter este ambulatoriu de specialitate pentru consultaţii şi tratament pentru ginecologie şi un cabinet de planning familial", a spus managerul Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, potrvit Mediafax.

Clădirea Blocului Materno-Infantil, a cărei construcţie a început în anul 1988, este în administrarea Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar lucrările au costat  60 de milioane de lei, bani daţi din bugetul CJ, precum şi dintr-un credit bancar.

"Este vorba despre o investiţie de peste 60 de milioane de lei care s-a derulat de-a lungul anilor. În ultimii doi ani a fost o investiţie de zece milioane de lei şi se plăteşte o rată lunară de peste 500.000 lei pentru un credit de la BRD luat în urmă cu mai mulţi ani, care a fost insuficient pentru terminarea maternităţii", a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Creditul contractat în anul 2010 are o perioadă de rambursare de zece ani.

Lucrările la noua maternitate, aflată în curtea Spitalului Judeaţean din oraş, au început în anul 1988, iar după ce s-a realizat în jur de 50% din construcţie lucrările au fost abandonate, astfel că a început să se degradeze tot ce se construise. În anul 2009, s-a decis reluarea lucrărilor, care au fost finalizate în 2013.

De-a lungul timpului, noua maternitate din Drobeta Turnu Severin a fost subiect de campanie electorală la aproape toate alegerile.

În anul 2013, după finalizarea construcţiei, noua maternitate a fost inaugurată de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, acum suspendat din funcţie, de fostul manager al spitalului Doina Borugă, dar şi de fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Cristian Buşoi, deşi unitatea nu putea fi dată în folosinţă pentru că nu avea sistem de ventilaţie, mobilier şi nici aparatură.

După ce a fost tăiată panglica în cadru festiv, în 1 august 2013, au început demersurile pentru dotarea noii maternităţi cu aparatură şi mobilier, estimate atunci la 2,5 milioane de euro.

Contractul de achiziţie a făcut apoi obiectul unei anchete DNA vizându-i pe preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, Daniela Popescu - director executiv al CJ şi Doina Borugă -fostul manager al Spitalului Judeţean.

Procurorii anticorupţie susţin că cei trei au furnizat informaţii din caietul de sarcini unei societăţi comerciale, pentru ca aceasta să câştige licitaţia, motiv pentru care împotriva acestora a fost începută urmărirea penală.

Imediat ce a început ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie, contractul de achiziţie a aparaturii şi mobilierului a fost suspendat, iar succesorii lui Duicu şi Borugă s-au văzut nevoiţi să caute alte soluţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(311 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateGratiela Gavrilescu

Din aceeaşi categorie:


CABINET PARLAMENTAR DEPUTAT BOZIANU NICOLETA CATALINA

Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 ianuarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro