Luni, 25 mai 2020 - 6:11:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Joia Cinei celei de Taină


2 mai 2013

Patru lucruri mai prăznuim în această zi: spălarea picioarelor, Cina cea de taină, Rugăciunea din grădina Ghetsimani şi vânzarea şi prinderea Domnului.

Înainte de a începe Cina, Hristos S-a sculat, Şi-a dezbrăcat hainele şi El singur a spălat picioarele tuturor. Prin aceasta a vrut să îl facă pe Iuda să se ruşineze, iar celorlalţi să le aducă aminte să nu umble după întâietăţi: “Cel care vrea să fie întâiul să fie slujitorul tuturor” (Marcu 9, 35), dându-Se El însusi pildă. La sfârşitul mesei aduce vorbă şi despre vânzarea Lui. După puţin timp, luând pâinea a zis: “Luaţi, mâncaţi”; la fel şi paharul, zicând: “Beţi dintru acesta toţi, acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi. Aceasta să o faceţi întru pomenirea Mea” (Matei 26, 26-28).

După aceea, arătându-Se om, spune ucenicilor: “Întristat este sufletul meu până la moarte” (Matei 26, 38) şi S-a rugat în Grădina Ghetsimani cu sudoare de sânge (Luca 22, 44). Iuda cunostea locul şi, luând câţiva soldaţi, a venit să-L prindă. A fost prins şi dus la Ana, la Caiafa, şi în cele din urmă la Pilat. Acum Petru se va lepăda de trei ori de Hristos, tăgăduind că-L cunoaşte. Pentru a ne reaminti de toate acestea, seara se scoate în mijlocul bisericii Sfânta Cruce.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(76 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar mirica a gheorghe 0  

ce am facut eu am salvat oameni de la moarte am ajutat oamenii sa iasa din diverse incurcaturi fara de voia lor am dat de mincare in numele regelui mihai 1 am facut tot ce am putut sa ajut oameni ca asa am crezut eu , nu am asteptat rasplata de la nimeni dar de ce se uita faptele bune ilf soseaua vestului ultimul loc avea emoragie interna am resuscitato sa nu se inece si am salvato ca ia alti totul un secret de ce asas romani fapte bune sa faci ca se uita repede nu de cei salvati si de cei ce au vazut incidentul dumnezeu sai ierte ca eu ramasesem pe drumuri vinovbat unulk tudor stefan maistru hot , mia facut un dosar neadevarat ajutat de un jurist , jurista care fusese inainte nu a vrut si ia a fost data afara din servici nu a vrut sa minta daniela uite hoti invinge si hotii cum vine asta tudor stefan fost maistru ilf ploiesti soseaua vestului asta a facut dupa revolutie sa privatizat cu bauturii racoritoare DNA POATE aude sta linga dimbu dumnzeu sal loveasca sanatate si sa stie ca eu l-am iertat dar nu l-am uitat .

(3 martie 2015 19:06:13)


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro