Marţi, 16 aprilie 2024 - 1:27:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oraşul în care te costă 2.500 de lei un chiştoc aruncat pe jos


16 octombrie 2017

„Foarte mulţi dintre cetăţeni ignoră eforturile pe care le face administraţia locală şi aruncă, scuipă pe jos, aruncă seminţe, stau pe băncuţe în parc frumos amenjat şi când pleacă lasă în jurul băncii plin de seminţe, aruncă hârtiile pe jos”, afirmă Mircia Gutău, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, care le-a declarat „război” celor care se comportă necivilizat.

Astfel, la Râmnicu Vâlcea, cei care sunt prinşi că scuipă sau aruncă gunoaie pe jos trebuie să scoată din buzunare 2.500 de lei, potrivit Digi 24.

În doar o săptămână, poliţiştii locali au dat nouă amenzi şi aproximativ 40 de avertismente pentru cei care nu au respectat regulile de bun simţ.

Poliţiştii locali au început şi o campanie promovare a noii hotărâri. Peste 30.000 de fluturaşi vor fi împărţiţi locuitorilor din Râmnicu Vâlcea.

La începutul verii, Primăria Capitalei a luat în calcul un plan şi mai dur de amendare a celor care aruncă gunoaie pe stradă.

Astfel, cineva care aruncă pe stradă un muc de ţigară sau alte resturi ar putea primi o amendă de până la 5.000 de lei. Cele mai mari amenzi le-ar primi cei care „nu păstrează curăţenia trotuarelor, străzilor, parcurilor, locurilor de joacă, pieţelor; aruncă biletele de călătorie, resturile de ţigări, hârtii pe domeniul public; nu curăţă terenurile pe care le deţin; nu menţin mobilierul urban şi stradal în stare corespunzătoare”.

Un primar din Vaslui încearcă o metodă inedită de a-i mustra pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare. După ce îi identifică pe cei care îşi lasă resturile pe unde apucă, le trimite înapoi prin poştă, acasă.

O parte dintre cei care au primit pachete acasă au crezut că sunt ajutore de la Uniunea Europeană şi au plătit chiar ei costurile de expediţie.

Ca să dea de urma celor care aruncă la întâmplare gunoiul, angajaţii primăriei din Hoceni, judeţul Vaslui, caută printre resturi facturi, chitanţe sau cupoane de pensie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro