Joi, 25 aprilie 2024 - 8:32:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mersul Revoluţiei în Istoria Românilor


11 noiembrie 2013

Nicolae Bălcescu, Paris, 16 sept. 1850

 “Coplesiti si amenintati astazi de panslavism, mâine poate si de pangermanism, noi nu ne putem mantui fara numai opuindu-le panromânismul. Panromânismul dar, trebuie sa fie astazi tinta noastra comuna de activitate. Printr’nsul se completa sinteza noastra revolutionara.

Revolutia de la 1821 a strigat dreptate si a vrut ca tot Românul sa fie liber si egal, ca statul sa se faca românesc. Ea fu o revolutie democratica.

Revolutia de la 1848 a vrut ca Românul sa fie nu numai liber, dar si proprietar, fara care libertatea si egalitatea e minciuna. Pentru aceia adauga la deviza sa cuvantul frăţie, aceasta conditie de căpetenie a progresului social. Ea fu o revolutie socială.

Revolutia viitoare nu se mai poate margini a voi ca Românii sa fie liberi, egali, proprietari de pamânt si de capital si frati asociati la fapta unui progres comun. Ea nu se va margini a cere libertatea din lăuntru, care e peste putinţă a dobândi fara libertatea din afara, libertatea de supt domnirea streină, ci va cere unitatea si libertatea nationala. Deviza ei va fi: Dreptate, Frăţie, Unitate. Ea va fi o revoluţie naţională.

Aceasta este calea ce va lua Revoluţia Română, in viitor.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro