Marţi, 19 martie 2024 - 12:16:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O şcoală dintr-un oraş din România a renunţat la teme pentru acasă


1 noiembrie 2016

O şcoală din Constanţa a decis să renunţe la teme pentru acasă timp de două săptămâni. La ora actuală, unii psihologi şi experţi în educaţie susţin că temele pentru acasă fac mai mult rău decât bine. La finalul experimentului, cei 1.200 de elevi de la şcoala din Constanţa vor da un test, iar dacă rezultatele sunt bune proiectul va continua, relatează Digi24.

Experimentul care are loc la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Tonitza” din oraş a fost iniţiat de directoarea instituţiei de învăţământ.

„Permanent părinţii se plâng de aceste probleme şi inclusiv copiii, de faptul că nu mai au timp liber”, a explicat Nicoleta Bercaru, directoarea şcolii.

La finalul celor două săptămâni, toţi elevii vor da un test. Rezultatele de la lucrări vor fi prezentate şi inspectorului şcolar judeţean, care împreună cu directorul şcolii va decide dacă proiectul poate sau nu să continue.

În prezent, unul dintre cei mai mari opozanţi ai temei pentru acasă este celebrul scriitor american şi specialist în parenting Alfie Kohn.

În cartea sa „Mitul temei pentru acasă”, Alfie Kohn atrage atenţie asupra dezavantajelor pe care le pot avea temele: favorizarea memorării mecanice, subminarea gândirii critice, dispariţia timpului liber, erodarea relaţiilor în familie.

În schimb, un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Duke arată că temele pentru acasă sunt benefice, însă ele nu trebuie să dureze foarte mult (maximum 10-20 de minute pentru elevii din clasele I-II, 30-60 de minute pentru elevii din clasele III-VI şi maximum 90 de minute pentru elevii din clasele VII-VIII). După această perioadă de timp elevii nu mai pot studia eficient.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro