Marţi, 19 martie 2024 - 12:36:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal în curtea Regelui Mihai:Principele Nicolae nu a fost lăsat să îşi vadă bunicul


9 noiembrie 2017

Fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa acestuia din Elveţia, unde a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, anunţă Casa Regală, precizând că Regele Mihai refuză să îşi vadă nepotul, căruia i-a fosat adus la cunoştinţă acest lucru. Fostul principe Nicolae spune, la rândul său, că nu înţelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

Într-un comunicat al Familiei Regale se spune că Nicolae a forţat uşa casei, implicând şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale. În comunicat se precizează că Nicolae ar fi agresat fizic şi verbal trei persoane, unele având răni corporale, şi că a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Familia Regală afirmă că Majestatea Sa a refuzat de mai multe ori, în ultimii ani, să îl primească şi că i-a precizat acest lucru. În comunicatul Casei Regale se precizează că la incident au fost prezente trei infirmiere, venite să-l trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele ar fi spus că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege


„Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea.

Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că aşa se cuvine şi aşa este creştineşte,” a fost mesajul transmit pe reţeaua de socializare de fostul Principe Nicolae, la scurt timp după ce Casa Regală a emis un comunicat din care reiese că „Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestăţii Sale Regelui, la reşedinţa din Elveţia.”

Casa Majestăţii Sale a înaintat o plângere la poliţia elveţiană.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Casa Regală a României a anunţat miercuri că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, precizează că regele Mihai a fost împărtăşit marţi de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

Luni, Casa Regală a anunţat că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se de duminică seară la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.

Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est - s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro