Vineri, 29 martie 2024 - 4:06:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cerintele angajatilor Dacia Pitesti la mitingul din Mioveni


5 martie 2014

Peste 5.000 de angajati ai Dacia si ai furnizorilor săi au scandat pentru autostradă si înbunătătirea învătământului, informează Ziarul Financiar.

Angajati ai Johnson Controls, Leoni si si din cadrul diviziilor Automobile Dacia s-au strâns în piata centrală din Mioveni pentru a sustine proiectul autostrăzii Pitesti-Sibiu si finalizării autostrăzii A1 până la Nădlac dar si pentru sustinerea învătământulului profesional si modificarea Codului Muncii.

"Peste 150.000 de locuri demuncă de la Dacia si din cadrul funizorilor Dacia sunt puse în pericol de lipsa unei autostrăzi între Pitesti si Sibiu. Dacă ar exista o autostradă până la Nădlac am putea avea cel pusin 2.000 de noi locuri de muncă în zona Pitestiului", a spus Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical (BNS).

Sindicatul Dacia sustine constructia autostrăzii Pitesti-Sibiu pentru a facilita transportul masinilor spre Vest, în conditiile în care lipsa acesteia duce la cresterea costurilor de transport cu cel putin 30 de euro pe masină.

"Guvernul trebuie să sustină constructia unei autostrăzi care să lege România de Vest. Investitorii nu au venit la Dacia pentru zidurile uzinei ci pentru forta de muncă înalt calificată. Din acest motiv statul trebuie să lanseze un program national pentru învătământul profesional. Investitorii îsi pierd interesul dacă nu găsesc aici angajati calificati", a spus Ion Iordache, viceliderul sindicatului Dacia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro