Sâmbătă, 20 iulie 2024 - 12:21:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentarii vor să stârpească o buruiană


25 aprilie 2017

Parlamentarii români au înaintat un proiect de lege care obligă proprietarii de terenuri să combată şi să distrugă o buruiană.

Este vorba de Ambrosia aremisiifolia, cunoscută sub numele de ambrozie, iarba de paragină sau floarea pustiei. Motivul: Evitarea răspândirii şi instalării vegetaţiei adventive invazive, se precizează în primul articol al legii.

Românii care au ambrozie pe terenurile pe care le deţin şi nu o tratează riscă amenzi usturătoare, cuprinse între 1.500 şi 10.000 de lei pentru persoane fizice şi 10.000 şi 50.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Planta prosperă pe terenurile nelucrate, fiind un mare consumator de dioxid de carbon. Această buruiană, care provoacă numeroase alergii, din cauza polenului pe care îl produce, a fost trecută pe lista ”speciilor periculoase pentru sănătate” de către Comisia Europeană. România este printre ţările europene cu cele mai multe cazuri de alergii sezoniere.

Legea a fost depusă la Senat pentru dezbatere, urmând să fie dezbătută şi votată în fiecare Cameră în parte. Iniţiatorii legii susţin că există măsuri similare în vigoare în ţări ca Ungaria, Germania şi Italia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro