Joi, 28 martie 2024 - 8:39:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În România se consolidează o piaţă a muncii care împinge generaţia tânără spre migraţie


18 octombrie 2015

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat  că România vrea să rămână şi rămâne competitivă „punând foarte multă presiune pe forţa de muncă din ce în ce mai îmbătrânită şi mai deprofesionalizată” şi, în acelaşi timp, se consolidează o piaţă a muncii care „împinge generaţia tânără spre migraţie”.

„Azi, România vrea să rămână şi rămâne competitivă din păcate punând foarte multă presiune pe forţa de muncă din ce în ce mai îmbătrânită, din ce în ce mai deprofesionalizată şi consolidăm din păcate o piaţă a muncii care împinge generaţia tânără spre migraţie, care continuă să consolideze o economie a României cu valoare adăugată mică, o economie marginală, fără perspective de creştere sănătoasă, ci doar pe elemente de conjunctură”, a menţionat Dumitru Costin, la conferinţa despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

Potrivit acestuia, România are nevoie de „o viziune strategică privind piaţa muncii”.

„Zonele de securitate socială, sănătatea publică şi educaţia reprezintă astăzi pentru România alte vulnerabilităţi”, a mai spus preşedintele BNS.

În opinia sa, TTIP reprezintă unul dintre cele mai importante procese intermediare care vor duce la globalizarea economiei mondiale.

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP — Transatlantic Trade and Investment Partnership) este cel mai mare tratat comercial şi de investiţii negociat vreodată, atât de Statele Unite ale Americii, cât şi de Uniunea Europeană, menit să sporească prosperitatea celor doi parteneri.

Varianta sa pentru spaţiul pacific, TPP (Trans Pacific Partnership), tratat negociat între SUA şi partenerii săi din zona Asia-Pacific, a fost aprobat la finalul lui septembrie 2015, oferind motivaţia unei negocieri mai accelerate şi în cazul TTIP. Tratatul transatlantic se află în momentul de faţă într-o fază decisivă a negocierilor între cei doi mari parteneri şi actori comerciali, SUA şi UE, care împreună au peste 800 de milioane de locuitori şi acoperă circa jumătate din PIB-ul planetei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro