Vineri, 29 martie 2024 - 12:12:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Artişti cunoscuţi care au ales calea monahală


14 ianuarie 2017

Au fost artişti de renume, au cunoscut succesul în anii Epocii de Aur, însă au ales să urmeze calea credinţei. Puica Igiroşanu, solista de jazz cu ochii de smarald, a lăsat cariera şi a îmbrăcat haina monahală, călugărindu-se. Astăzi, este maica Anastasia şi cântă doar muzică bisericească. Vocea fermecătoare a anilor ’70, Puica Igiroşanu, a încântat auzul ”generaţiei pe vinil” cu melodii precum  ”Să cânte tinereţea”, ”Tu aşa mi-ai spus” sau ”Când ai plecat”. Contemporană cu maeştrii muzicii Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau cu compozitorul Richard Oschanitzky, frumoasa brunetă cu ochi verzi ca smaraldul a lăsat o amprentă unică în lumea muzicii jazz.

Un actor de film îndragit a fost Dragoş Pâslaru (65 de ani), care a făcut un rol memorabil în ”Pruncul, petrolul şi ardelenii” (1981). A renunţat la actorie, în urmă cu 27 de ani, devenind Ieromonahul Valerian, la schitul Pătrunsa, din Arhiepiscopia Râmnicului. Decizia de a renunţa la cele lumeşti şi de a îmbrăca hainele monahale a luat-o în 1990, după Mineriada din Iunie, când a fost bătut cu bestialitate de mineri.

Şi Mihai Coadă, cunoscutul actor al Teatrului Toma Caragiu din Ploieşti (64 de ani), devenit celebru în urma rolului din serialul “La bloc” (PRO TV), în care l-a interpretat pe Nelu Curcă, a renunţat la lumina reflectoarelor. Artistul a luat decizia de a se călugări în 2013, după ce a visat o cruce imensă. El a declarat că a păcătuit grav în 1994 şi că se roagă ca Dumnezeu să-i ierte acea greşeală. Actorul (foto) este recunoscut de enoriaşi, la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploieşti, deşi şi-a lăsat barbă şi poartă haine călugăreşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro