Marţi, 19 martie 2024 - 9:26:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schimbări importante în sistemul inspecţiilor tehnice periodice pentru autovehicule


27 mai 2017

Guvernul a aprobat un proiect de lege care schimbă sistemul de inspecţii tehnice periodice. Potrivit acestuia, defecţiunile constatate vor fi trecute în 3 categorii.

Executivul vrea să adapteze regulamentele ITP la o serie de reglementări şi directive europene

.”O noutate care este introdusă se referă la clasificarea defecţiunilor constatate cu prilejul inspecţiei tehnice periodice, defecţiuni care vor fi încadrate în funcţie de grade de risc asupra siguranţei rutiere, dar şi de impactul asupra mediului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Astfel, automobilele inspectate vor fi trecute în 3 categorii, cu deficienţe minore, deficienţe majore şi deficienţe periculoase.

”Deficienţele periculoase constituie un risc direct şi imediat la adresa siguranţei rutiere sau care au un impact direct asupra mediului. Autovehiculul care trece prin inspecţia tehnică va primi la final un certificat ITP conţinând elementele standard aferente codurilor armonizate în cadrul UE, iar dacă vehiculul nu trece această inspecţie, dacă se constată deficienţe majore sau periculoase, va fi necesară o nouă inspecţie în cel mult 30 de zile de la inspecţia iniţială”, a explicat Petrescu, citat de Mediafax.

Proiectul de lege urmează să ajungă în Parlament.

Potrivit noului document legislativ, Regia Autonomă Registrul Auto Român va fi autoritatea competentă şi responsabilă cu administrarea sistemului naţional de inspecţii tehnice periodice şi cu supraveghere a spaţiilor de inspecţie tehnică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro