Vineri, 29 martie 2024 - 5:38:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raed Arafat, în control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti


2 decembrie 2013

Secretarul de stat Raed Arafat a început, luni, verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, din echipa de control a Ministerului Sănătăţii care va analiza situaţia reclamată de chirurgul Dan Oprea făcând parte şi un manager de spital, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii, condusă de secretarul de stat Raed Arafat, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti în jurul orei 10.00 şi a început pregătirea echipelor care vor analiza situaţia reclamată de medicul Dan Oprea, dar şi rezultatul verificărilor făcute până acum la nivel local sau de către reprezentanţii MS. Raed Arafat a invitat un manager de spital şi pe preşedintele Colegiului Medicilor Prahova să participe la verificările făcute la SJU Ploieşti.

O comisie de control a Ministerului Sănătăţii a început miercuri verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti. Ancheta a fost declanşată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este "umilit, abandonat de toţi" şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotări sunt "de pe vremea lui Pazvante".

Vineri trebuia să fie ultima zi a controlului, însă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost prelungite până luni sau chiar marţi şi vor fi coordonate de secretarul de stat Raed Arafat, care va merge la SJU şi va prezenta public concluziile.

Eugen Nicolăescu a precizat că acţiunea de control la SJU Ploieşti urmăreşte două componente: pe de o parte verificarea situaţiei în spital, pentru a vedea cum se desfăşoară actul medical, în contextul sesizărilor mass-media, iar pe de altă parte, verificarea documentelor, care să arate în ce măsură au fost respectate procedurile pe care le prevede legislaţia în domeniul sănătăţii publice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro