Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:41:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Campanie împotriva consumului de droguri la Vama Veche


9 mai 2014

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) implementează, în parteneriat cu Asociaţia Carusel, o campanie de prevenire şi reducere a riscurilor asociate consumului de droguri în Vama Veche. Campania este implementată în perioada estivală, când în staţiunea de pe litoral vor fi create, spun specialiştii, condiţii pentru un consum ridicat de droguri.

Denumită „Fără riscuri în plus!”, campania se adresează adolescenţilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, folosind un conceptul de tip „safe parties” („petreceri în siguranţă”). Acesta este implementat în mai multe etape de intervenţie (începând cu 1 mai), cu scopul de a se plia pe comportamentul populaţiei ţintă.

Este cea de a opta campanie estivală iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog pe Litoralul Mării Negre şi cea de a cincea în Vama Veche, relatează cugetliber.ro. Reprezentanţii ANA spun că o astfel de campanie este necesară în contextul prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi al studiilor referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile. Vama Veche este considerată o zonă cu un risc crescut de consum de droguri, fiind cunoscută pentru atmosfera care atrage un număr mare de tineri, mai spun organizatorii campaniei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro