Duminică, 6 octombrie 2024 - 1:45:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

AVERTISMENT privind noile metode de înşelăciune online


30 septembrie 2024

Poliţia Română a emis un avertisment cu privire la apariţia unor noi scheme de înşelăciune în mediul online, care vizează recuperarea fondurilor pierdute în urma fraudelor de tip investment scam. Aceste fraude se manifestă prin intermediul site-urilor false ce pretind că oferă asistenţă juridică.

 

Victimele sunt atrase pe reţelele sociale de pagini care promit recuperarea rapidă a banilor. În realitate, aceste oferte sunt capcane menite să profite de cei care au suferit deja pierderi financiare. Escrocii utilizează un limbaj convingător şi se prezintă ca fiind asociaţi cu instituţii oficiale, solicitând completarea unor formulare cu informaţii personale, având ca scop obţinerea de date sensibile.

 

Printre semnele care indică o potenţială înşelăciune se numără erorile gramaticale şi un limbaj incoerent pe site-urile respective, precum şi cererile de informaţii personale pentru contactarea victimelor. De asemenea, escrocii pot solicita plăţi pentru servicii de consultanţă, ceea ce amplifică pierderile suferite de victime. Afirmarea unei colaborări cu organizaţii inexistente contribuie la crearea unei aparenţe de legitimitate.

 

Poliţia recomandă cetăţenilor să verifice informaţiile despre organizaţiile care pretind că pot recupera fonduri şi să evite completarea formularelor cu date personale pe site-uri neoficiale. Este esenţial să se manifeste un scepticism sănătos în faţa ofertelor care par prea bune pentru a fi adevărate. În cazul în care cineva devine victima unei înşelătorii, este crucial să depună plângere la poliţie, astfel contribuind la prevenirea altor cazuri similare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 octombrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro