Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:58:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Urşii din cauza cărora s-a restricţionat accesul spre Cetatea lui Ţepeş, din Arefu, relocaţi


9 iunie 2017

Ministerul Mediului şi-a dat acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi, o femelă şi trei pui, de pe fondul cinegetic din comuna Arefu din Argeş, după ce Cetatea Poenari a fost închisă din cauza pericolului iminent ca animalele să se întâlnească cu turiştii.

Instituţia Prefectului judeţului Argeş a solicitat Ministerului Mediului o derogare de la măsurile de protecţie a speciilor de faună sălbatică, pentru relocarea ursoaicei şi a celor trei pui, iar Ministerul Mediului a aprobat cererea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Urmare a acestei adrese, Ministerul Mediului a transmis acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi (o femelă şi trei pui) de pe fondul cinegetic din comuna Arefu pe fondurile cinegetice Bratia şi Râuşor”, au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Prefecturii Argeş.

Procedura de relocare se va efectua cu sprijinul personalului tehnic de specialitate sub coordonarea Direcţiei Silvice Argeş, a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş.

Mai mulţi turişti care au ajuns în localitatea Arefu, din nordul judeţului Argeş, au spus că s-au întâlnit cu urşi în zone în care până acum aceştia nu coborau. Accesul spre Cetatea Poenari, cunoscută ca Cetatea lui Vlad Ţepeş, aflată în vârful muntelui, pentru care e nevoie să fie urcate 3.480 de trepte, a fost restricţionat.

Autorităţile au confirmat prezenţa urşilor şi spun că acesta este motivul pentru care au restricţionat temporar accesul spre Cetatea lui Vlad Ţepeş.

“Oamenii sunt pe primul plan, securitatea şi integritatea acestora ne preocupă. Jandarmeria şi Direcţia silvică ne-au semnalat că există un pericol în zonă şi se ocupă de monitorizare, iar până vom primi răspunsul că pericolul a fost îndepărtat accesul rămâne restricţionat”, a declarat, managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

Cătălina Turcea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, a declarat, la rândul său, că s-a ajuns la această situaţie pentru că oamenii au hrănit urşii.

“S-a ajuns la această situaţie din cauza faptului că turiştii le dau de mâncare animalelor, iar pe această cale aş dori să fac un apel către ei să nu mai procedeze aşa. Să conştientizeze faptul că urşii reprezintă un pericol”, a declarat Turcea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro