Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:19:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alergare verticală pe Jepii Mici


11 august 2014

Aproape 150 de sportivi amatori s-au luptat în cea mai spectaculoasă competiţie de alergare montană din România, unde au avut de parcurs un traseu cu o lungime de 5 kilometri şi o diferenţă de altitudine de 1.300 de metri!

Concursul s-a desfăşurat sâmbătă (9 august 2014) pe traseul Jepii Mici, cu start de la telecabina din Buşteni şi sosire la Babele şi a fost organizat de Asociaţia Sport la Orice Vârstă, în parteneriat cu Primăria Buşteni. 

 Concurenţii, atent supravegheaţi de către organizatori, au avut de-a face cu un traseu care străbate zone stâncoase şi abrupte, cu multe prăpăstii, dar şi porţiuni mai line, extrem de spectaculoase.

Câştigătoarea concursului la secţiunea feminin, a fost Iulia Găinariu, care a parcurs traseul în numai o oră şi 16 minute.

Un timp foarte bun a scos şi Florin Treabă, membru Salvamont Buşteni, obişnuit de altfel cu traseul din care a salvat sute de turişti. Încurajat de edilul-şef al Buşteniului, Emanoil Savin, salvamontistul a trecut linia de sosire după numai o oră şi 13 minute.

A doua ediţie a “Vertical Trail Race Buşteni” a fost câştigată însă de Silviu Bălan, care a parcurs traseul într-o oră şi un minut, nereuşind însă să doboare recordul înregistrat în ediţia trecută, de numai 52 de minute. Primii trei sportivi clasaţi la categoriile Open Feminin şi Masculin au fost răsplătiţi cu premii ce au constat în echipament sportiv.

Competiţia de “alergare verticală” organizată în Bucegi este unică în România, fiind recomandată atât sportivilor experimentaţi, cât şi celor care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele în domeniu, cu condiţia să fie buni cunoscători ai drumeţiilor montane.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro