· Asociaţia Se Poate continuă acţiunile de plantare de arbori în judeţul Prahova.
· Peste 1.500 de arbori de salcâm vor fi plantaţi în 19 noiembrie, la Lipăneşti, locul unde a luat naştere Pădurea CCIFER, în urmă cu un an.
· Plantăm Pădurea CCIFER este o iniţiativă de responsabilitate socială a comunităţii franco-române.
· Ediţia de anul acesta se bucură de prezenţa a 9 susţinători din comunitate, companii membru CCIFER, care sprijină demersul alături de echipele lor, în regim de voluntariat.
Asociatia Se Poate, în parteneriat cu organizaţii private, are ca obiectiv plantarea a 100.000 de arbori în 5 ani. Pădurea CCIFER este situată în perimetrul comunei Lipăneşti, Prahova, lângă râul Teleajen.
CCIFER reînnoieşte contribuţia sa la proiectul de împădurire barierei verzi a Capitalei, demarat anul trecut, la 25 de ani de activitate, cu o nouă acţiune de plantare. Peste 1.500 de arbori vor fi plantaţi la Lipăneşti cu sprijinul asociaţiei Se poate. Este vorba de un amplu program de responsabilitate socială prin care este consolidat angajamentul comunităţii CCIFER pentru dezvoltarea durabilă şi tranziţia verde.
“Pădurea de salcâmi creşte la propriu şi la figurat. Dincolo de faptul că este absolut impresionant cum un loc în care nu exista nimic a prins viaţă şi s-a transformat într-o pădure în adevăratul sens al cuvântului, această pădure s-a transformat şi într-un brand care a crescut şi a mobilizat o comunitate întreagă. Oameni de afaceri, oameni obişnuiţi, elevi sau studenţi şi, bineînţeles, să nu-l uităm pe domnul primar al comunei Lipăneşti, dl Robert Viorel Nica, sprijinul nostru principal în această iniţiativă. Aş adăuga că este cu adevărat măgulitor profilul voluntarilor care se implică în #padureadesalcâmi. Sunt oameni care urmăresc dezvoltarea proiectului şi implicit acţiunile de plantare. Consider că acţiunile de plantare reprezintă o chestiune vitală pentru societatea noastră, este o acţiune complexă în care trebuie să ţinem cont de mai multe chestiuni serioase. Dincolo de chestiunile de ordin tehnic care se stabilesc alături de specialiştii noştri cu care ne sfătuim permanent, la o acţiune de împădurire este importantă organizarea şi mobilizarea. Oricât de epic ar suna, acţiunile de împădurire presupun foarte multă muncă fizică şi o adevărată desfăşurare de forţe. Ţinem cont de percepţia globală pe care voluntarii o au în acţiunile de plantare, iar asociaţia noastră urmăreşte să îi fidelizeze pe termen lung. Ei trebuie să creadă alături de noi pentru ca ei să fie parte din acţiunile noastre permanente. Suntem recunoscători pentru parteneriatele puternice de care ne bucurăm şi ştim sigur că împreună ne putem atinge obiectivul de a planta 100.000 de arbori în 5 ani!, a declarat Daniel Enăchescu, preşedintele Asociaţiei Se Poate.
«La CCIFER am accelerat această tranziţie ecologică împreună cu comunitatea largă pe care o reprezentăm. Încă de anul trecut, a aluat naştere un proiect emblemă, Pădurea CCIFER, care s-a bucurat de multă susţinere din partea membrilor noştri. Un copac pentru fiecare companie a fost factorul declanşator care ne-a determinat să mergem mai departe şi să continuăm plantările. Cifrele poate nu spun atât de mult, însă esenţial pentru noi este faptul că reuşim să consolidăm acest angajament de mediu în comunitate şi că prelungim iniţiative deja existente ale membrilor noştri. Pădurea de salcâmi de la Lipăneşti este parte dintr-o revoluţie a conştientizării în aventura climatică la care luăm cu toţii parte”, a adăugat Adriana Record, director executiv CCIFER.
Susţinătorii acţiunii Pantăm Pădurea CCIFER, ediţia 2022, sunt Brinel, Cora Romania, Engie, DiArk, Lagardere Travel Retail, Michelin, Up Romania, Sodexo, Yves Rocher.
Asociaţia Se Poate este o organizaţie non-profit fondată în anul 2014 din pasiune şi dorinţă pentru schimbare!
Printr-o abordare prietenoasă a unor tematici precum angajabilitatea, protecţia mediului înconjurător, egalitatea de şanse, cetăţenia activă, toleranţa şi respectul dintre oameni la nivel global, Asociaţia se Poate îşi doreşte să ajute la creionarea unei viziuni sănatoase asupra societăţii actuale. Mai multe detalii despre misiunea Se Poate pe www.sepoate.ro
Fondată în anul 1996, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez. Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităţilor, a companiilor şi a României. CCIFER reuneşte peste 550 de companii franceze şi române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziţie comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături şi de alte organizaţii de profil, respectiv Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Mai multe informaţii despre prezenţa franceză în România, aici.