Marţi, 19 martie 2024 - 1:13:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


23 de grade în miez de zi. Temperaturile scad cu 10 grade în doar 2 zile


21 august 2017

Temperaturile scad brusc în următoarele zile, diferenţa dintre ziua de sâmbătă, 19 august, şi cea de marţi, 22 august, fiind de circa 10 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis şi un cod galben de ploi, valabil de duminică, ora 23, până luni la ora 23.

Sub cod galben de ploi sunt zonele Maramureş, Transilvania şi vestul Moldovei, unde cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 40-50 de litri pe metru pătrat.

Atenţionarea de răcire accentuată este valabilă de sâmbătă ora 18 până marţi ora 8. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse şi descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de diminica (20 august) şi în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice şi nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) şi în noaptea de luni spre marţi (21/22 august) în zona de munte, în centrul ţării şi local în est şi în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină”, transmite ANM.

ANM anunţă că, de duminică noaptea, va intra în ţară o masă de aer rece, care va duce la scăderea temperaturilor cu mai mult de 10 grade în toată ţara. La munte vor cădea cantităţi însemnate de ploi, iar la mare, vândul va sufla cu putere.

„Faptul că intră o masă de aer rece în ţară, înseamnă că temperaturile vor scădea chiar şi cu mai mult de 10 grade faţă de astăzi. Dacă astăzi încă aşteptăm temperaturi de 35 de grade, mâine vor fi maxime de numai 18-20 de grade în Transilvania. În sud-est, şi luni vor fi temperaturi de 30-32 de grade, dar marţi vor fi numai 22 de grade din cauza faptului că masa de aer rece va ajunge şi în această parte. În Bucureşti, avem astăzi 35 de grade, luni vor fi 32 de grade, iar marţi, cel mult 23 de grade, o scădere de 10 grade şi în Capitală”, a declarat pentru mediafax.ro meteorologul Mihai Huştiu.

De miercuri temperaturile vor începe să crească urmând ca la sfârşitul săptămânii să ajungă la 34-35 de grade. Pe litoralul românesc, trebuie să ne aşteptăm la o vreme neprietenoasă marţi, 22 august, când vântul va bate cu puterii, sunt mari şanse de ploaie, iar termometrele vor arăta doar 23-24 de grade.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro