Vineri, 29 martie 2024 - 1:17:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Muzeul Antipa va găzdui o nouă expoziţie consacrată dinozaurilor


6 august 2013

O nouă expoziţie consacrată dinozaurilor ar putea fi găzduită, anul viitor, de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Acad. dr. Dumitru Murariu, directorul general al Muzeul Antipa, a declarat că expoziţia va aduce la zi descoperirile în domeniu.

“Tema este de interes pentru vizitatori, pentru că noi avem la muzeu doar nişte ouă şi nişte vertebre de dinozauri, dar nu şi un schelet de dinozaur”, a spus Murariu. El a precizat că acel schelet de elefant fosil pe care publicul îl consideră a fi de dinozaur este unul de mamifer.

Aceasta este cea de-a doua expoziţie consacrată dinozaurilor care ar putea fi găzduită de Muzeul Antipa, după o alta, din Argentina, deschisă între 20 decembrie 2007 şi 10 iunie 2008, care a avut ca temă prezentarea scheletelor speciilor de dinozauri descoperite în Patagonia.

Intitulată “Dinozaurii din Argentina – uriaşii Patagoniei”, aceasta a inclus un număr de 14 specii de dinozauri descoperiţi în ultimii ani în siturile paleontologice din Patagonia, printre care Giganotosaurus carolini (15 m lungime) şi Carnotaurus sastrei (8 m lungime), singurul carnivor cu coarne descoperit până în prezent, Abelisaurus comahuensis (8 m lungime) şi Rebbachisaurus tessonei (17 m), ca şi scheletul unui pui de Mussaurus patagonicus alături de un cuib cu ouă aparţinând aceleiaşi specii.

Cu acel prilej, publicul din România a avut privilegiul de a putea vedea în premieră în Europa reconstituirea speciei Buitreraptor gonzalensis, micul dinozaur – pasăre, sau dinozaurul carnivor cu pene, al cărui schelet fosilizat a fost descoperit în America de Sud


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro