Marţi, 19 martie 2024 - 11:38:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bătrâna de 80 de ani, din Câmpina, fără masă, fără pat, fără ajutor...a trecut de la agonie la extaz, în numai o zi!


23 martie 2017

 

-„Cristi, uite, am aflat despre o băbuţă care e vai de ea. Are 80 de ani, nu vede, a venit săraca să-şi ia medicamente, n-avea toţi banii pentru reţetă. Am intrat în vorbă cu ea şi mi-a spus că doarme pe nişte scaune. Vezi tu cum rezolvi, tu te descurci, eu n-am avut decât nişte mâncare să-i dau. Mi-a fost atât de milă de ea…“. Cam aşa a sunat o conversaţie de luni dintre Cristi Minculescu şi persoana care ne-a adus la cunoştinţă situaţia Valeriei Stoican. Începutul seamănă cu multe ale altor poveşti pe care le citiţi aici.

Imediat a fost postat anunţul pe grup pentru găsirea unui pat sau a unei canapele. Practic, a fost sunetul mobilizator pentru unul dintre cazurile campaniei de Paşte. La câteva ore, bătrâna era vizitată în garsoniera ei, iar alte câteva ore mai târziu îi era prezentată povestea. Totul se întâmpla luni, 20 martie.

Ce a urmat, ne-a surprins în cel mai plăcut mod posibil. Zeci de oameni din Câmpina, din alte localităţi din Prahova şi o persoană chiar din Italia, au postat în dreptul poveştii sau l-au sunat pe Cristi Minculescu pentru a anunţa că se implică în ajutorarea bătrânei. Astfel, marţi, Valeria Stoican a fost vizitată din nou de către coordonatorul Grupului „Pentru Tine!“ împreună cu Constantin Baicu, Corina Hoitan şi Cătălina Cârneci, care i-au trecut pragul cu o canapea, masă, haine, lenjerie, o comodă, mâncare şi… flori care să fie aşezate pe pervazul care i-a ţinut loc de masă în ultima jumătate de an. Toate, donate sau cumpărate de membri ai Grupului „Pentru Tine!“ sau de către cei care i-au citit povestea bătrânei în urma share-urilor sau în presa locală. S-a bucurat ca un copil mic de toate cele primite, dar mai ales de pat. „După ce l-am aşezat, l-am aranjat cu fetele şi nu-i venea să creadă că, în sfârşit, o să doarmă pe un pat normal, că n-o să-i mai cadă scândurile sau să se mişte scaunele. Era fericită exact ca un puşti atunci când primeşte jucăria mult dorită“, a povestit Cristi.

După atâtea luni în care frigiderul cumpărat din economiile ei a fost ţinut gol, pe post de mobilă, începând de marţi seara este utilizat pentru ceea ce a fost creat. A fost umplut cu mâncare gătită sau cu produse alimentare. S-a apropiat cu destul de multă reticenţă de ele nevenindu-i să creadă că sunt toate pentru ea sau că nu va trebui să le plătească. Abia a mâncat un corn… „Cred că va trebui să vin să mănânc cu ea ca să se convingă că de asta i-am adus toate alimentele astea. Vedem ce-om face, dar de vizitat eu sigur o voi mai vizita. Poate voi veni împreună cu alte fete să-i facem şi un pic de ordine“, a completat faţă de cei prezenţi, Corina Hoitan, cea pe care câmpinenii o ştiu de la Florăria Jaquelline, din Câmpina.

Surprizele nu se opresc aici pentru bătrână. Alte persoane, care doresc să-şi păstreze anonimatul, au anunţat că-i vor cumpăra o maşină de spălat şi că-i vor asigura, zilnic, o masă caldă.

Şi toate acestea s-au întâmplat în numai o zi de la publicarea cazului!

Sunt un om „al vorbelor“, dar câteodată nu le găsesc, îmi sunt insuficiente în a exprima mulţumirea pentru ceea ce sunteţi şi ceea ce faceţi, OAMENI buni! Vă mulţumim că ne sunteţi alături, că vă mobilizaţi pe zi ce trece într-un număr tot mai mare şi că răspundeţi cu atâta promptitudine solicitărilor noastre de a le face acestor persoane viaţa mai frumoasă.

Vă aşteptăm să ne fiţi alături şi fizic, atunci când mergem la aceşti oameni, pentru a-i cunoaşte, pentru a le vedea emoţia şi bucuria că nu au fost uitaţi, abandonaţi. Starea creată o să devină dependenţă. Iar acesta este singurul nostru „avertisment“!

Pentru că telefoanele nu contenesc în ceea ce priveşte ajutorarea bătrânei, vă anunţăm că singurele lucruri de care ar mai avea nevoie Valeria Stoican este un convector (500 lei + montaj+autorizare) şi un dulap de 1,2-1,5 metri lăţime pentru depozitarea tuturor lucrurilor pe care le ţine, momentan, răspândite lângă pereţi. În rest, cazul este încheiat! Dar, fiţi cu ochii pe noi pentru că urmează alte poveşti!


Liliana Maxim Minculescu

Foto: Corina Hoitan, Cristi Minculescu şi Constantin Baicu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro