Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:13:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiştoace şi gunoaie pe stradă


17 mai 2017

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a anunţat un proiect de hotărâre prin care cei care aruncă resturi de ţigări şi alte gunoaie pe domeniul public, precum şi cei care strică mobilierul stradal, vor primi amenzi de până la 5.000 de lei. Până acum, amenda maximă era de doar 500 de lei.

De asemenea, vor fi amendate şi persoanele fizice şi juridice care aruncă zăpada din curţi pe trotuare, carosabil, în intersecţii, spaţii verzi, terenuri virane sau în canale.

În proiect, printre altele, se mai precizează că „este interzisă depozitarea pe domeniul public (în zona intersecţiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spaţii verzi) a sacilor cu deşeuri în vederea colectării acestora de către operatorii de salubritate; este interzisă răspândirea sau deversarea directă pe sol (domeniul public ori în locuri publice, terenuri virane, spaţii verzi) a apelor uzate menajere, a celor rezultate din spălarea balcoanelor şi teraselor, de la cişmelele imobilelor, precum şi a celor rezultate din spălatul maşinilor de orice tip; este interzisă aruncarea pe domeniul public, din autovehicule, a deşeurilor de orice natură”.

De asemenea, amenzi li se vor aplica şi celor care nu asigură „înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate, menţinerea corespunzătoare a faţadelor imobilelor pe care le deţin, a mobilierului urban şi stradal, statuilor şi monumentelor aflate pe domeniul public”.

O altă decizie importantă în ceea ce priveşte imaginea Capitalei s-a luat la sfârştitul lunii trecute. Primăriile de sector din Bucureşti vor putea creşte impozitele cu până la 500% pentru imobilele şi terenurile neîngrijite din intravilan.

„Se va mări impozitul, practic, cu 600%. 100%, plus 500%, Noi vrem să punem o presiune pe proprietari, ca aceştia să le aducă la o stare normală. Cred că se poate şi vinde o proprietate pentru care nu ai bani să o întreţii şi poţi să-ţi cumperi o proprietate pe care ţi-o permiţi”, a declarat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru Digi24.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro