Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:48:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţuica în festival


3 noiembrie 2012
Răzvan PASCU

Voie bună, chiar peste măsură am putea spune. Unde? La Vălenii de Munte, în Prahova, unde în acest weekend se desfăşoară Festivalul Ţuicii. Licoarea, aşa cum era de aşteptat, a fost extrem de căutată. Însă toţi cumpărătorii au vrut mai întâi să guste. Ce-I drept, câte un păhărel.

Zeci de producători au venit la Festivalul Ţuicii. Toţi au garantat că tăria este sută la sută naturală şi făcută din prune.

Cumpărători s-au găsit, mai ales că ţuica este considerată băutură tradiţională. În funcţie de vechime şi tărie, preţul este cuprins între 20 şi 35 de lei, litrul. Palinca costă 40 de lei litrul, iar vişinata 30 de lei.

Şi dacă la standurile în care se comercializează renumita ţuică dar şi palincă este forfota mare, la vânzătorii de preparate tradiţionale româneşti a bătut vântul. În lipsa cumpărătorilor, pe cârnaţi sau pastrama au stat în voie... muştele.

Pastramă s-a vândut cu 25 de lei kilogramul, la fel şi kilogramul de cârnaţi de casă. Telemeaua de vacă a costat 15 de lei kilogramul. Festivalul Ţuicii se află a cea de-a 15-a ediţie.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro