Joi, 25 aprilie 2024 - 1:16:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O casă care nu depinde de serviciile comunale publice


12 martie 2017

Această casă are tot ce-i trebuie ca să-şi asigure singură energia. Ea produce de trei ori mai multă energie decât consumă şi se asamblează în 15 zile!

Această casă a fost inventată şi construită în Madrid de spanioli de la Institutul de arhitectură progresivă. Acoperişul este acoperit cu panouri solare moderne, care produc şi distribuie energia solară econom. Cladirea în sine este fabricată din lemn, placaj si alte materiale ecologice. Ea are formă ergonomică şi un număr mare de ferestre pentru lumină naturală şi ventilaţie.

Pe acoperiş sunt montate rezervoare în care se strânge apa de ploaie. Forma rotunjită face casa mai încăpătoare. Faptul că stă pe trei “picioare” le permite locatarilor să se relaxeze la umbră în aer liber. Proiectul se numeşte Fab Lab House fiind proiectat pentru oraşele mici şi suburbiile din Spania.

Asamblarea unei astfel de clădiri durează doar 15 zile. Datorită lipsei de materiale scumpe si elemente decorative, are un preţ redus. Aria casei e de 75 de metri pătraţi, iar resursele de care dispune îi permit să găzduiască o familie de 4 persoane. Proiectul a luat deja primul loc la concursul european de design al clădirilor ecologice Solar Europe People’s Choice Award.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro