Marţi, 19 martie 2024 - 12:14:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Patru persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite într-un accident în care a fost implicat un autocar românesc, în Ungaria


15 februarie 2017

Patru persoane au murit în urma accidentului în lanţ produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, şi în care a fost implicat şi un autocar românesc, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea. El a precizat că sunt 15 victime, trei dintre ele fiind încarcerate. În urma accidentului, Vama Nădlac II a fost închisă, iar traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7.

Una dintre persoanele decedate în accidentul produs, miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, era pasager în autocarul românesc, în timp ce ceilalţi trei morţi au fost găsiţi în autovehiculele implicate în accidentul în lanţ, cel puţin 15 răniţi fiind preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din Szeged.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti, iar celelalte trei victime decedate au fost găsite în autovehiculele care au fost implicate în accidentul în lanţ.

Conform sursei citate, cel puţin 15 persoane au fost rănite şi au fost preluate de la faţa locului pentru a fi transportate la un spital din Szeged.

Vama Nădlac II a fost închisă, miercuri dimineaţă, în urma accidentului produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de frontieră, în urma unei solicitări formulate de către autorităţile statului vecin. Traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, Vama Nădlac II, situată pe Autostrada Paneuropeană, a fost închisă, la solicitarea autorităţilor ungare.

”Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului rutier în apropiere de frontieră, iar din această cauză traficul pe intrarea în România a fost deviat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului în PTF Nădlac I”, a declarat Mihaela Leş.

Autorităţile de frontieră din România nu au putut preciza cât timp va fi închisă Vama Nădlac II.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, autocarul înmatriculat în România care a fost implicat circula pe ruta Hamburg - Bucureşti.

În accident au fost implicate mai multe autovehicule - autocarul, cel puţin un microbuz şi un TIR.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro