Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:05:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Familie de medici cercetată pentru proxenetism în saloane de masaj erotic


20 octombrie 2012

O familie de medici din Republica Moldova a deschis patru saloane de masaj erotic în Braşov, Constanţa şi Cluj unde obligau mai multe tinere să se prostitueze.

O familie de medici din Republica Moldova - tată, mamă şi fiu, au pus pe picioare, în urmă cu doi ani, o afacere extrem de prosperă la Braşov. Capul familiei, P.V., în vârstă de 52 de ani şi soţia lui, P.T, în vârstă de 47 de ani, sunt medici generalişti şi şi-au obţinut atestatele în Republica Moldova. Ei s-au mutat la Braşov cu gândul să deschidă un salon de masaj erotic, ca paravan pentru o afacere prosperă din prostituţie. Iniţial au deschis un singur salon în Braşov, dar afacerea a mers atât de bine încât s-au decis să se extindă. Aşa că au mai deschis un salon în Braşov, dar şi unul în Constanţa, oraşul în care fiul lor, în vârstă de 25 de ani, este student la Medicină. În timp ce părinţii coordonau saloanele de la Braşov, fiul lor, P.V., ţinea frâiele afacerii de la Constanţa. Ulterior, familia P. s-a extins şi în Cluj, unde au pus la conducere două persoane de încredere. „În fapt, cele trei persoane suspecte au înfiinţat o societate comercială având ca obiect de activitate prestarea de servicii în domeniul masajului, au deschis cabinete de masaj erotic în Braşov, Constanţa şi Cluj unde, prin intermediul anunţurilor la mica publicitate, au angajat maseuze tinere, fete din România şi Republica Moldova. Sub paravanul acestor cabinete de masaj erotic, în realitate, cei trei suspecţi coordonau o reţea de prostituţie “, a spus şeful BCCO Braşov, Gabriel Florescu, ieri, într-o conferinţă de presă.
În prezent, cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate pentru proxenetism, cu suspiciune de trafic de persoane, pentru care riscă până la zece ani de închisoare. Mama, tata şi fiul au fost reţinuţi pentru 24 de ore, marţi, de poliţiştii BCCO Braşov şi au fost prezentaţi apoi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis că pot fi cercetaţi în libertate.

Tinere racolate prin mica publicitate

Poliţiştii au descins, marţi, în şase locaţii, la patru saloane de masaj (două în Braşov şi câte unul în Cluj şi Constanţa), precum şi la două dintre domiciliile suspecţilor, de unde au ridicat mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi mijloace de stocare a datelor informatice. La locaţiile percheziţionate au fost găsite şi o varietate de jucării erotice care nu-şi au locul într-un salon de masaj. Proxeneţii preferau basarabence, dar nu le refuzau nici pe românce, pe care le racolau prin anunţuri de la mica publicitate în care precizau că se caută maseuze pentru salon de masaj erotic. Unele tinere ştiau că dacă ajung la un astfel de salon vor face mai mult decât masaj erotic clienţilor şi consimţeau să se prostitueze, însă altele erau obligate să presteze servicii sexuale. Cele mai multe tinere provin din mediul rural, din familii fără educaţie şi cu o situaţie financiară precară.
Poliţiştii au identificat aproape 30 de tinere care au lucrat pentru familia de proxeneţi, şase dintre ele recunoscând că s-au prostituat de bunăvoie. Cele şase tinere, cu vârstele între 20 şi 25 de ani, s-au ales cu dosare penale pentru prostituţie, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă de la trei luni la trei ani de închisoare. „Până în prezent au fost identificate şi audiate şase feţe ce practicau prostituţia urmând a fi verificate încă peste 20 de tinere, unele din Republica Moldova, care veneau în România pentru a practica prostituţia la invitaţia suspecţilor. Cele şase persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de prostituţie, pentru care riscă între 3 luni şi trei ani de închisoare “, a mai spus Florescu.

200 - 300 de lei şedinţa de „masaj “

Preţul unui „masaj “era cuprins între 200 şi 300 lei, saloanele având circa şase clienţi pe zi, iar programările erau făcute telefonic. Majoritatea banilor intrau în buzunarele celor trei proxeneţi, tinerele primind o mică parte din sumă pentru serviciile lor.
Una dintre tinerele din Republica Moldova i-a denunţat pe cei trei suspecţi la poliţie, spunând că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu clienţii, deşi se angajase pentru masaj erotic. Ea le-a povestit oamenilor legii că membrii grupării i-au reţinut actele de identitate şi paşaportul pentru a avea control asupra ei, însă tânără, după ce a prestat o perioadă serviciile cerute, a plecat de la salon şi i-a pârât la poliţie.
Mergând pe firul indicat de basarabeancă, poliţiştii au monitorizat activitatea salonelor respective timp de câteva luni. Ca să se convingă de serviciile oferite de familia P., un poliţist sub acoperire şi-a făcut programare la unul dintre saloane, în chip de client. Odată ajuns la salon, poliţistul a constatat că tinerele erau pregătite să le ofere cleinţilor, pe lângă masaj erotic, şi servicii sexuale, în cazul în care li se sugera acest lucru.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale precum şi pentru stabilirea identităţii altor persoane implicate în cauză, o parte dintre acestea fiind din Republica Moldova. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au făcut cercetările cu sprijinul BCCO Cluj, Constanţa, Bucureşti, Prahova şi Mureş, SOS Cluj, Constanţa şi Bucureşti, IPJ Braşov – SIR împreună cu procurori din cadrul SIICOT Braşov.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro