Vineri, 29 martie 2024 - 6:37:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un francez, cucerit de România


3 aprilie 2015

Un francez care a vizitat pentru prima dată România în 1989 s-a îndrăgostit total de ţara noastră şi încearcă să o promoveze în toată lumea.

Acum 26 de ani, Dren Youan a vizitat „minunatul lac Bâlea”, din Făgăraş, iar priveliştile l-au convins să mai vină în ţara noastră. Aşa că, în anii care au urmat, a vizitat tot mai multe locuri din Carpaţii româneşti, dar şi sate frumoase şi atracţii culturale.

”Îmi plac munţii din România pentru că aici e singura ţară din Europa unde mai poţi descoperi o lume reală, cu localnici îmbrăcaţi în portul popular, cu ciobani simpli şi ospitalieri”, a spus Youan pentru eMunte.ro.

Youan le recomandă străinilor munţii Făgăraş, Apuseni, Retezat şi Bucegi. În ultimii, a fost surprins să găsească trasee foarte bine marcat şi cabane deschise tot timpul anului.

Francezul susţine că, din 1989 până astăzi, ţara noastră a evoluat foarte mult, dar peisajele şi ospitalitatea oamenilor au rămas la fel.

”Părerea mea este că România va atrage mai mulţi turişti în viitor nu numai pentru munţi, ci pur şi simplu pentru frumuseţea şi, mai ales, pentru autenticitatea locurilor”, crede Youan.

Din 2013, Youan a început să promoveze România pe Facebook, printr-o pagină proprie numită „Roumanie je t aime par youan„, care a strâns, între timp, 8000 de fani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro