Joi, 25 aprilie 2024 - 4:37:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iepuraşul a venit Pentru Tine, împărţind bucurie şi speranţă!


18 aprilie 2017

Obosiţi, dar plini de satisfacţia că am adus, în felul nostru, Lumina şi bucuria în zeci de suflete. Campania „Iepuraşul vine Pentru Tine!“, ediţia a II-a, ne-a scos în cale oameni noi cărora le-am prezentat povestea şi le-am întins o mână de ajutor, dar şi „întăriri“ în ceea ce priveşte persoanele care au fost impresionate de cazurile expuse de noi şi care au dorit să se implice.

Astfel, am reuşit într-o perioadă record, de numai o zi, să rezolvăm situaţia critică în care am găsit-o pe Valeria Stoican, o bătrână de 80 de ani, din zona Turnătorie, Câmpina, care mânca pe pervaz, dormea pe un pat improvizat pe nişte scaune şi se învelea cu preşurile pentru a supravieţui frigului din garsonieră. Din acel moment, viaţa bătrânei s-a schimbat. Un pat adecvat cu aşternuturi şi lenjerii noi, o masă, alte piese de mobilier în care să-şi pună lucrurile înşirate lângă pereţi, maşină de spălat, convector, haine, produse alimentare şi un pervaz plin cu flori i-au fost asigurate Valeriei Stoican de către oamenii care au fost impresionaţi de către povara grea a bătrâneţii.

Un alt caz care nu i-a lăsat indiferenţi pe membrii Grupului „Pentru tine!“, din ce în ce mai mulţi, a fost cel al Ralucăi Patricia Tudorache, din Sinaia, care la numai 13 ani, suferă de o formă severă de scolioză toraco-lombară. Colegii de şcoală, de la „George Enescu“, dar şi cei mai mari, de la Colegiul „Mihail Cantacuzino“, s-au mobilizat şi au strâns aproape o mie de euro care să-i fie de folos la intervenţia chirugicală de la sfârşitul lunii aprilie. O donatoare din Câmpina i-a asigurat materialele necesare pentru amenajarea unei băi, mai puţin cada…elementul de care copila va avea cea mai mare nevoie, după operaţie, pentru igiena zilnică. A primit, de asemenea, patul cu salteaua ortopedică. Alţii i-au donat haine, jucării, rechizite, cărţi, dar şi un manual de japoneză, ţinând cont de pasiunea fetei pentru limba şi civilizaţia niponilor. Mai are nevoie însă de bani pentru operaţie şi tratamente.

De departe, însă, cel mai spectaculos moment a fost cel în care  26 de elevi de clasa a IV-a de la Şcoala Generală „B.P. Hasdeu“ au pus piatra de temelie a unei case din Comarnic. Impresionaţi de drama Mariei Radea, a fiicei şi nepoatei ei, rămase fără locuinţă, mistuită de incendiu în decembrie, anul trecut, copiii au confecţionat brelocuri şi brăţări pe care le-au vândut, iar din banii adunaţi, o mie de lei, au cumpărat materiale de construcţie. Este drept, au mai fost şi alţi donatori care au contribuit la achiziţionarea celor necesare pentru ridicarea unei camere. Momentul în care Maria Radea s-a trezit cu materialele de construcţie şi cu o clasă întreagă în curte a fost unul care a lăsat-o fără cuvinte… Imediat cum au citit despre gestul celor mici, ne-au contactat şi alte persoane care au dorit să contribuie la ridicarea noii case. Iar copiii, coordonaţi de învăţătoarea Alina Bârsan, sunt hotărâţi să nu renunţe până nu vor vedea imobilul gata. Au început deja să adune bani pentru geamuri, scândură, tablă. Îi puteţi ajuta şi voi, cumpărându-le brăţările confecţionate cu mult drag şi într-un scop nobil.

Copiii de la centrele de plasament din Secăria şi Câmpina (de pe Muscel), oamenii fără adăpost din Ploieşti, câţiva micuţi cu nevoi speciale de la o grădiniţă din Breaza, alţi câţiva preşcolari, dar şi şcolari din familii sărace sau aflate într-un moment critic al vieţii au fost vizitaţi de Iepuraşul grupului „Pentru tine!“, cu haine, rechizite, jucării, dulciuri, alimente, produse de igienă, iar la câteva familii au ajuns televizoare, calculatoare şi piese de mobilier.

În total, au fost, din nou, peste o sută de persoane cărora am reuşit să le facem Sărbătorile mai frumoase, mai bogate, mai pline de speranţă.

Mergem mai departe! Aceşti oameni au nevoie de noi şi afara Crăciunului şi Paştelui. Nu sunt singurii cărora le putem fi de ajutor. Vă vom prezenta noi cazuri, unde ne dorim ca mobilizarea să fie, cel puţin, ca până acum. Sperăm că i-am convins prin acţiunile noastre şi pe cei care au fost şi sunt cu ochii pe noi, urmărindu-ne activitatea, că suntem un grup care facem bine când, cum şi cu ce putem, că prezentarea poveştilor este una cât se poate de reală, că facem un pas în spate atunci când constatăm că avem de-a face cu poveşti şi oameni falşi…

Cei care vor să se alăture demersurilor noastre ne pot găsi pe facebook, pe Grupul Pentru Tine!, acolo unde sunt prezentate poveştile, dar şi fiecare pas al acţiunilor noastre şi, de asemenea, îl pot contacta pe Cristi Minculescu, la 0726279537.

Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, de la sponsori, parteneri media, donatori atât din Prahova, Bucureşti, Braşov, cât şi din afara ţării, voluntari, până la acele persoane care ne-au „tras“ de mânecă în anumite cazuri, semnalându-ne că poveştile care ne-au fost expuse sunt minciuni.

Cu respect, Liliana Maxim Minculescu şi Cristi Minculescu, coordonatorii Grupului Pentru Tine!

Hristos a Înviat!   


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro