Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:04:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Satul din România în care ar putea fi interzise automobilele


8 ianuarie 2017

În satul Viscri, din judeţul Braşov, unde Prinţul Charles al Marii Britanii deţine o casă din secolul al XVIII-lea, ar putea fi introduse noi reguli pentru turişti.

Noile legi sunt menite să protejeze autenticitatea rurală a locului, care l-a atras în fiecare an şi pe moştenitorul tronului Marii Britanii.

Accesul turiştilor cu maşina în Viscri ar putea fi interzis între lunile aprilie şi octombrie. Vizitatorii vor fi nevoiţi să îşi parcheze maşinile la intrarea în sat, iar apoi să se plimbe cu căruţe, a precizat Carolina Fernolend, care lucrează pentru o organizaţie culturală din cadrul Consiliului Europei, fiind şi vicepreşedinte al Trustului Mihai Eminescu, fundaţie dedicată protejării moştenirii istorice a Transilvaniei, aflată sub patronajul Prinţului Charles.

În 2016, peste 35.000 de turişti au trecut pe la Viscri, un număr mai mare decât în anii precedenţi. Autorităţile locale au contactat experţi ai Comisiei Europene pentru a-i ajuta la realizarea noilor reglementări.

Autorităţile locale amenajează o parcare cu 150 de locuri în afara satului. Turiştii vor fi transportaţi în localitate cu una din cele 25 de căruţe puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Turiştii nu vor fi amendaţi dacă nu respectă regulile, însă autorităţile locale speră ca ele să fie respectate, mai ales că ele vor fi anuţate prin intermediul agenţiilor de turism.

Satul Viscri, a cărei biserică fortificată a fost construită în preajma anului 1100, este inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco. Prinţul Charles a cumpărat şi restaurat o casă aici în 2006.

Turiştii români sunt majoritari la Viscri, în timp ce vest-europenii devin tot mai interesaţi de această frumoasă localitate din România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro