Joi, 25 aprilie 2024 - 4:05:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sute de motociclişti au aprins lumânări la locul accidentului în care a murit poliţistul din coloana lui Gabriel Oprea


25 octombrie 2015

Câteva sute de motociclişti au defilat sâmbătă, în jurul orei 19.00, de la Academia Militară pe Ştirbei Vodă, oprindu-se la locul accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, căzând cu motocicleta într-o groapă, în timp ce deschidea calea pentru coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Motocicliştii au aprins lumânări la locul accidentului şi au plecat mai departe. Gabriel Oprea se află în a patra zi de silentio stampa, fără să dea vreo explicaţie publică despre circumstanţele în care circula marţi seară şi dacă a respectat legea beneficiind de coloană oficială.

Motocicliştii au plecat de pe platoul Academiei Militare şi au ajuns în jurul orei 19.00 pe Ştirbei Vodă, la locul accidentului, unde au depus lumânări. Acţiunea a fost dirijată de motociclişti de la Poliţia Rutieră, care s-au asigurat că traficul nu este perturbat şi au purtat pe motoare poze cu fostul lor coleg, Bogdan Gigină.

Motocicliştii au parcat pentru scurt timp motoarele la marginea trotuarelor, pe Ştirbei Vodă, fără să blocheze traficul, au depus lumânări apoi au plecat.

Este a patra zi în care ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, se fereşte să iasă în public şi nu dă explicaţii despre circumstanţele în care circula beneficiind de coloană oficială asigurată de Poliţia Rutieră. Procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morţii lui Gigină, urmând să stabilească dacă au fost respectate procedurile legale în cazul misiunii sale.

Conform legii, de coloană oficială beneficiază doar preşedintele, prim-ministrul şi şefii celor două camere ale Parlamentului. Miniştrii pot beneficia de coloană oficială doar în situaţii excepţionale, când este necesară deplasarea lor în regim de urgenţă.

Niciun oficial, cu atât mai puţin Gabriel Oprea, nu a explicat până acum de unde venea şi unde mergea vicepremierul şi care era natura urgenţei activităţii sale, care să fi justificat legal folosirea unui dispozitiv de coloană oficială sau de coloană cu prioritate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro