Joi, 28 martie 2024 - 11:05:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Debitul Dunării, peste Cota de Atenţie la Isaccea


7 februarie 2012

dunareaHidrologii atenţionează că, în perioada următoare, debitele fluviului Dunărea, la staţia hidrometrică Isaccea, rămân peste Cota de Atenţie din cauza blocajelor de gheţuri formate anterior aval de acest punct, în timp ce nivelul apelor, la intrarea în ţară, pe sectorul Baziaş, va fi de 3.700 mc/s, în scădere cu 1.600 mc/s faţă de media multianuală a lunii februarie.

În perioada 5 - 6 februarie 2012, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se afla la 3.800 mc/s, sub mediile multianuale ale lunii februarie (5.300 mc/s).

Totodată, debitele au fost în scădere pe acelaşi sector şi pe Gruia-Olteniţa, dar şi în creştere pe sectorul Călăraşi-Tulcea, datorată evoluţiei formaţiunilor de gheaţă.

La această oră, curg sloiuri care acoperă 10 - 40% din suprafaţa apei pe sectorul Zimnicea-Călăraşi şi 60-90% pe sectorul aval Călăraşi. De asemenea, se menţin blocajele de gheţuri pe Cernavodă-Hârşova şi Ceatal Ismail-Tulcea, dar şi pe braţele Chilia, Tulcea, Sf. Gheorghe, în Deltă şi la Crişan şi podurile de gheaţă, pe braţele Măcin şi Sf. Gheorghe.

Estimarea specialiştilor arată că pe secţiunea Baziaş, debitul va fi în scădere (3.700 mc/s), la fel şi în aval de Porţile de Fier, pe sectorul Gruia-Hârşova, dar în creştere pe tronsonul Brăila-Tulcea.

În continuare, se menţin curgerile de sloiuri ce vor acoperi 10-40% din suprafaţa apei pe sectorul Zimnicea-Călăraşi şi 60-90% pe sectorul aval Călăraşi. În plus, rămân în vigoare blocajele de gheţuri şi podurile de gheaţă formate anterior.

La staţia hidrometrică Isaccea, debitul apei ar putea rămâne peste Cota de Atenţie din cauza blocajelor de gheţuri formate anterior aval de această staţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro