Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:33:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şase medalii pentru români la Balcaniada de Matematică


27 iunie 2013

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit două medalii de aur şi patru de argint la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Turcia, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

Concursul a avut loc în perioada 21 - 26 iunie 2013, în Antalya, şi a reunit elevi de liceu şi gimnaziu din mai multe ţări situate în zona balcanică. Dintre toate ţările participante, România a ocupat prima poziţie în clasamentul neoficial pe naţiuni, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

 

Medaliile de aur au fost obţinute de Laurenţiu Ioan Ploscaru, elev în clasa a IX-a la Colegiul National „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, şi de Andrei Teodor Andronache, elev în clasa a IX-a Liceul International de Informatică din Bucureşti. Cei doi olimpici au repetat performanta de anul trecut, când au fost laureaţi tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurenţiu Ploscaru s-a clasat şi de această dată pe primul loc, la individual, graţie punctajului maxim obţinut.

 

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Paşa (clasa a VIII-a la Colegiul National din Iaşi), Filip Ion (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ovidiu” din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a, Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Matematicienii juniori au revenit în ţară în această după-amiază.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro