Vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:13:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

BattleLab Robotica - cea mai mare competiţie de Mega Sumo Robotic din România


19 mai 2016


 

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca te invită în data de 21 mai 2016 la a şasea ediţie a competiţiei internaţionale studenţeşti BattleLab Robotica.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 21 mai în incinta Universităţii Tehnice, pe strada Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 de la ora 10:00.

Competiţia constă în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip "1 la 1".

În cadrul acestei ediţii sunt înscrise peste 35 echipe de studenţi care au muncit luni în şir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management, investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Echipele sunt formate din maximum 4 studenţi. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii respectă prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3 kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Evenimentul BattleLab Robotica 2016 este susţinut de companiile partenere: Stratec Biomedical, BOSCH, msg systems Romania, TELENAV, TME Electronic Components, EnergoBit, Betfair şi sponsorii: Frequentis, Luxoft, iSDC, AC Electric, Consortul Organizaţiilor Studenţeşti din Cluj, Wenglor, QTronic.

Anul acesta sunt aşteptaţi peste 300 de spectatori care să vadă luptele dintre cei mai puternici roboţi sumo. La ediţia BattleLab Robotica 2016 vor participa, în premieră, echipe internaţionale cu roboţi din ţări precum: Polonia şi Turcia.

Informaţii despre eveniment şi competiţie pot fi găsite direct pe site la adresa www.battlelab.ro şi pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BattleLabRobotica/.

Contact Organizator eveniment: ş.l. Dr. Ing. Septimiu Crişan [email protected]
Coordonator eveniment: Flavia Tuduce +40 746 041 562 [email protected]
Responsabil de Relaţii Publice: Ramona Brutaru +40 721 898 993 [email protected]

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale. Un alt scop este de a crea o legătură cât mai strânsă între partenerii din triunghiul „Student-Companie-Universitate". În prezent, BEST este organizată în 96 de Grupuri Locale BEST, în 33 de ţări europene, cu mai mult de 3000 de membri activi.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a oferi toate condiţiile pentru dezvoltare personală, realizată prin educaţie complementară, încurajând fiecare student să participe la proiecte inovative şi provocatoare, cum ar fi: training-uri, workshop-uri, suport în carieră (Jobshop, Competiţii inginereşti), cursuri academice etc.

În anul 1960 ia fiinţă, în cadrul Facultăţii de Mecanică, secţia de Inginerie Electrică, care în 1964 devine Facultatea de Inginerie Electrică, cu 528 de studenţi. După 13 ani de la înfiinţare, în 1977, Facultatea se dezvoltă prin secţiile noi de Electronică, respectiv, Telecomunicaţii si Automatică si Calculatoare.

Misiunea Facultăţii de Inginerie Electrică este realizarea la un alt nivel de calitate a învăţământului si cercetării ştiinţifice, în domeniile Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Ştiinţe Inginereşti Aplicate, Inginerie şi Management, în context naţional şi internaţional, răspunzând necesităţii de dezvoltare intelectuală, profesională si socială a individului si de progres a societăţii româneşti. Mai multe informaţii pe site-ul: ie.utcluj.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro