Joi, 18 aprilie 2024 - 11:12:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Programul „Prima bicicletă”. Câţi bani ar putea primi cei care vor să se deplaseze pe două roţi


24 iunie 2017

Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat că în următoare şedinţă de COnsiliu General va supune dezbaterii un proiect de hotărâre prin care municipalitatea ar urma să acorde un voucher de 500 de lei celor care doresc şă-şi cumpere o bicicletă.

„Pe bicicliştii din Bucureşti îi iubim, îi preţuim. Am pregătit deja proiectul şi îl vom supune dezbaterii în prima şedinţă a Consiliului General: vom acorda un voucher de 500 de lei celor care doresc să achiziţioneze o bicicletă şi vom declanşa o campanie de conştientizare a conducătorilor auto că nu sunt singuri în trafic şi trebuie să aibă grijă că sunt şi biciclişti sau motociclişti, pentru a preveni eventualele accidente”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul pentru primul an la Primăria Capitalei.

Primarul Firea a spus că va derula şi proiecte, împreună cu cele şase primării de sector, pentru a construi şi piste pentru biciclişti. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a spus că ar trebui rezolvată şi problema pistelor pentru biciclete care nu sunt marcate.

„Sunt peste 10 kilometri de piste de biciclişti. Ele sunt făcute, dar nu sunt marcate ca piste. Mai trebuie doar marcate şi autorizate. Discutăm de porţiuni considerabile de pe 1 Decembrie, Grigorescu, Constantin Brâncuş, Camil Ressu, Lucreţiu Pătrăşcanu”, a declarat Robert Negoiţă, întrebat dacă în Sectorul 3 au fost sau nu amenajate piste pentru biciclişti.

La începutul lunii aprilie, Gabriela Firea anunţa că lucrări la noi piste ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018.

„A fost finalizat caietul de sarcini, parte a documentaţiei de atribuire, şi urmează a se lansa procedura de achiziţie publică pentru studiul de fezabilitate. Durata estimată pentru prestarea serviciului este de maxim 6 luni, la care se adaugă durata procedurii de achiziţie publică , termenele legale de aşteptare până la semnarea contractului în cazul unor eventuale contestaţii.

Etapa următoare este de aprobare în CGMB a principalilor indicatori tehnici – economici şi ulterior lansarea procedurilor de proiectare şi execuţie sistem de transport cu bicicletă şi servicii de consultanţă ptentru dirigentia de şantier. Nu cred că este posibil anul acesta să înceapă lucrările. (…) Din estimările mele lucrările încep în trimestrul doi din 2018”, a explicat primarul Gabriela Firea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro